Радукану дари екипа си от US Open на Залата на славата (снимка)

Радукану дари екипа си от US Open на Залата на славата (снимка)

Ема Радукану спечели тазгодишния US Open, превръщайки се в първата британка с титла от Големия шлем от 44 години насам. Това постижение със сигурност ще се запомни завинаги, тъй като тийнейджърката е дарила на Залата на славата екипа на Nike, който носеше на финала в Ню Йорк.

„Едно легендарно постижение: съхранено. Първата квалификантка в историята, спечелила титла от Големия шлем, има място в дома на историята на тениса. Благодарим ти, Ема Радукану, за това, че дари своя паметен екип от US Open за колекцията на Залата на славата“ – гласи публикацията на официалната Twitter страница на институцията.

Радукану е в центъра на вниманието от Откритото първенство на САЩ насам, като след турнира присъства на Met Gala, стана рекламно лице на бижутерския бранд Tiffany и взе участие в открит урок по тенис заедно с херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън.

Това обаче не бяха единствените интересни новини около намиращата се на 22-ро място в ранглистата тенисистка. Малко след US Open Радукану се раздели със своя треньор Андрю Ричардсън и в момента си търси нов наставник. Британката все още не е решила дали ще играе в Индиън Уелс, но вече е поставила Australian Open като следващата си голяма цел.

„Ще направя всичко необходимо, за да играя в Австралия. Нямам никакви колебания за това. Искам да играя на Australian Open и ще направя каквото трябва, за да се случи това“ – заяви настоящата първа ракета на Великобритания пред Евроспорт.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH