Лошата форма на Де Минор се пренесе и в София

Лошата форма на Де Минор се пренесе и в София

Sofia Open, осминафинал
Маркос Гирон – Алекс де Минор 7-6(5) 7-6(2)

Слабата форма на Алекс де Минор продължава, докато същото може да бъде казано и за чудесното представяне на Маркос Гирон в София. Американецът елиминира третия в схемата със 7-6(5) 7-6(2) и е на четвъртфинал в българската столица.

Световният №67 се оказва труден противник за австралиеца в последно време, след като го отстрани и в Мец преди седмица. 28-годишният победител пласираше дълбоки удари и поддържаше добро ниво през цялата среща, за да постигне успеха си.

„Имали сме няколко битки и преди. Миналата седмица беше много оспорвано в епичен мач, така че знаех, че и днес ще е война. Беше равностойно, но играх по-силно във важните точки. Развълнуван съм от това, че продължавам напред“ – сподели Гирон след края на двубоя.

Де Минор е в серия от четири поражения и има само една победа след триумфа си в Ийстбърн през юни по-рано през годината.

Днес няколко точки решиха сблъсъка. 26-ият в света имаше два поредни брейкбола при 4-3 в първата част и проби при 4-4 във втората, но и в двата случая малко не му достигна да се възползва от предимствата, които получи.

В следващия кръг Гирон, който се нуждаеше от 10 мачбола срещу Мунар в първи кръг, ще се изправи срещу друг австралиец – Джон Милман. Осмият в схемата преодоля Матиас Имер и Иля Марченко, за да стигне до този етап на надпреварата.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH