Халеп се завърна в родината си с категоричен успех

Халеп се завърна в родината си с категоричен успех

Transylvania Open, първи кръг

Симона Халеп – Елена Русе 6-1, 6-2

Симона Халеп започна участието си на WTA 250 турнира в Клуж с убедителна победа над Елена Русе. Двукратната шампионка от Големия шлем владееше инициативата през почти целия двубой и не срещна сериозни затруднения срещу световната №85. Любопитен факт е това, че Халеп все още няма загуба в 14 мача срещу свои сънароднички в основна схема на ниво WTA.

В следващата фаза Халеп ще се изправи срещу Варвара Грачева.

И шестте аса в двубоя бяха дело на Халеп, като първата поставена бе значително по-резултатна както на сервис (36-24), така и на ретур (27-14). Световната №18 реализира четири от осемте си точки за пробив (50%), докато Русе не успя да оползотвори единствения брейкпойнт, който се откри пред нея. Халеп спечели 83% от точките си на първи сервис, като в същото време и шестте аса в двубоя бяха в нейния актив.

Противно на очакванията Русе заигра много офанзивно от самото начало. Атаките ѝ с форхенд от основната линия създаваха сериозни затруднения на Халеп, на която ѝ се наложи да спасява точка за пробив още в първия гейм, но въпреки това спечели подаването си.

Това обаче се оказа единственият брейкпойнт, пред който първата поставена бе изправена в мача. След трудния за нея първи гейм Халеп също показа на какво е способна. Шампионката на Уимбълдън за 2019 г. показа много бърза и динамична игра и успя сравнително лесно да реализира два поредни пробива, натрупвайки комфортен аванс от 5-0. Русе прекъсне серията на именитата си опонентка, но Халеп бързо си върна контрола върху сета и приключи първата част при 6-1.

Русе поведе в началото на втория сет, но Халеп осъществи пълен обрат за 3-1, след което съхрани разликата от два гейма при 4-2. Седмият гейм се оказа ключов за развитието на сета. Русе имаше две възможности да спечели подаването си и да запази интригата, но и в двата случая Халеп пласира отлични минаващи удари и в крайна сметка успя да пробие сервиса на своята сънародничка. Това окончателно сломи съпротивата на световната №85 и първата ракета на Румъния триумфира с 6-1, 6-2 след 73 минути игра.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH