Симона Халеп: Изпитвах болка в кръста, обмислях да се оттегля

Симона Халеп: Изпитвах болка в кръста, обмислях да се оттегля

Симона Халеп разкри, че е чвуствала сериозна болка в кръста по време на втория сет от вчерашния си мач срещу Варвара Грачева на турнира в Клуж. Именно това е била причината в края на мача двукратната шампионка от Големия шлем да се опитва да приключва разиграванията максимално бързо. Халеп сподели, че сериозно е обмисляла варианта да прекрати участието си в мача, за да не се стигне до усложняване на травмата.

„Мисля, че играх добре в първия сет, но после кръстът ми се схвана след едно рязко движение. От този момент нататък се стараех да приключвам бързо разиграванията. Тя ми помогна малко, правейки няколко грешки. За щастие, нещата се развиха в моя полза и успях да спечеля“ – каза първата поставена на пресконференцията след мача.

Халеп разкри и още подробности около травмата си, като сподели, че става дума за хроничен проблем, с който се бори от доста време.

„Ако болката беше станала по-сериозна, щях да спра и да се оттегля. Имала съм този проблем и преди. Става дума за болка в кръста, която на моменти е толкова силна, че не можеш да дишаш, и оказва много сериозно влияние върху движението ти по корта. Играх добре, доколкото бях в състояние да го правя, и успях да надделея. В един момент обаче сериозно обмислях възможността да се оттегля, за да не усложня нещата. Ще имам процедури с физиотерапевта ми и се надявам да съм добре за следващия мач. Вероятно няма да съм в най-добрата си кондиция, но наистина се надявам, че ще бъда в състояние да играя“ – коментира шампионката на Уимбълдън за 2019 г.

Халеп заяви, че в момента за нея не са важни толкова резултатите, колкото възможността да трупа игрова практика. „Обещах си, че няма да се откажа. Това е нагласата, с която излизам за всеки мач. В момента не ме интересуват определени резултати. Искам просто да изиграя няколко мача. Срещу Грачева се борих докрай, защото съм у дома и наистина ми харесва да играя тук“ – завърши световната №18.

В днешния четвъртфинал Халеп ще се изправи срещу своята сънародничка Жаклин Кристиан. Двубоят е четвърти в програмата, която започва в 12:00 ч.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH