Джокович загуби сет и не впечатли, но се завърна с победа

Джокович загуби сет и не впечатли, но се завърна с победа

Rolex Paris Masters, втори кръг
Новак Джокович – Мартон Фучович 6-2 4-6 6-3

Днес в зала „Берси“ си пролича, че Новак Джокович няма официален мач от US Open насам. Световният №1 не показа най-доброто от себе си, но все пак съумя да измъкне победата с 6-2 4-6 6-3 над Мартон Фучович в двубой от втория кръг на Мастърса в Париж.

Играта на Ноле беше на приливи и отливи, а съперникът му изигра много силен втори сет, което направи продължителността на мача над два часа.

Във втората част Фучович сервираше на много високо ниво, като седемте аса и 90% спечелени точки на първи сервис бяха в основата на изравняването на резултата в двубоя.

Третата част бе най-оспорвана. Мартон изпълни няколко впечатляващи удара и поддържаше напрежението в срещата, но при 1-1 0-30 Ноле влезе в серия от осем поредни точки. Двамата се впуснаха в поредица от пробиви, която ни отведе до аванс от 5-2 в полза на топ поставения. Сърбинът можеше да приключи двубоя още в следващия гейм, но пропусна мачбол и го стори при 6-3.

Победата отвежда Джокович до осминафиналите, където той очаква представител на домакините – Гаел Монфис или Адриан Манарино.

По-рано днес Гаел надигра Миомир Кецманович с 4-6 7-5 6-3, а Манарино откри участието си с успех над Басилашвили в два сета. Ла Монф записа уинър със скорост 190 км/ч:

https://www.youtube.com/watch?v=EDhQNxg06Do

В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH