Халеп беше в опасност, но не допусна сензация в Линц

Халеп беше в опасност, но не допусна сензация в Линц

Upper Austria Ladies Linz, четвъртфинал

Симона Халеп – Жасмин Паолини 4-6, 7-5, 6-0

Симона Халеп достигна до третия си полуфинал за сезона след като победи седмата в схемата Жасмин Паолини на WTA 250 турнира в Линц. Румънката започна неубедително мача и загуби първия сет срещу световната №51, но впоследствие вдигна значително темпото и спечели заключителната част на нула, достигайки до финалната четворка за втори пореден път, след като го направи и в Клуж в края на октомври.

Следващата опонентка на Халеп ще бъде победителката от мача между Жаклин Кристиан и Вероника Кудерметова.

„Чувствам огромно облекчение след тази победа. Беше много, много труден мач. Жасмин игра с много скорост и сила. В началото не можех д направя абсолютно нищо. След това обаче започнах да използвам слайса си по-често и успявах да контролирам ритъма на играта. Това ми позволи да бъда по-агресивна и да доминирам“ – каза Халеп в интервюто след мача.

Паолини пласира 7 уинъра в първите три гейма, но след края на мача те бяха 32-23 в полза на Халеп. Румънката отстъпваше с 51-53 по отношение на спечелените на сервис точки, но компенсира при тези на ретур (49-34). Халеп оползотвори само седем от 16-те си възможности за пробив (44%), но това се оказа напълно достатъчно, тъй като Паолини реализира четири от своите осем брейкпойнта (50%).

Двубоят започна отлично за Паолини, която реализира ранен пробив и поведе с 3-0, спечелвайки 12 от първите 14 точки. В края на сета Халеп успя да върне брейка, но веднага след това италианката отново проби сервиса на именитата си опонентка и спечели първия сет с 6-4.

Втората част започна по аналогичен начин – световната №51 играеше много динамичен и агресивен тенис, който ѝ позволи да поведе с 3-1. Халеп обаче подобри значително ретура си и това ѝ помогна да противодейства много по-ефективно на атаките на опонентката си. Паолини не бе никак далеч от победата, след като в деветия гейм спаси две точки за пробив и направи резултата 5-4 в своя полза. Впоследствие обаче Халеп пласира множество неспасяеми атаки в близост до страничните линии и в следващите три гейма даде само една точка на опонентката си, като по този начин надделя със 7-5 във втората част.

В третия сет интрига почти нямаше. С всеки следващ гейм Паолини показваше все по-видими признаци на умора, докато в същото време Халеп продължаваше да контролира разиграванията с умела комбинация от мощни атаки и технични къси топки. Въпреки усилията на италианката двукратната шампионка от Големия шлем реализира три поредни пробива и триумфира с 4-6, 7-5, 6-0 след 2 часа и 14 минути игра.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH