Новак не затрудни Джокович

Новак не затрудни Джокович

Финали на Купа Дейвис, групова фаза
Сърбия – Австрия 3:0
Душан Лайович – Гералд Мелцер 7-6(5), 3-6, 7-5
Новак Джокович – Денис Новак 6-3, 6-2
Никола Чачич/Филип Краинович – Оливер Марах/Филип Освалд 7-6(4), 4-6, 6-3

Новак Джокович узакони победата на Сърбия срещу Австрия в първия сблъсък от Финалите на Купа Дейвис. В олимпийската зала в Инсбрук световният №1 победи Денис Новак с 6-3, 6-2 след точно 60 минути игра в двубоя на първите ракети.

20-кратният шампион от Големия шлем не срещна особени затруднения срещу №118 в света, като в целия мач не даде нито един шанс за пробив и впечатли с успеваемостта си на втори сервис, на който загуби само една точка.

В същото време сърбинът реализира три от четирите си брейкбола, като в хода на мача направи 13 уинъра спрямо 6 на съперника, като бе и с по-малко непредизвикани грешки – 11 спрямо 18.

Така Сърбия си гарантира успеха в първия сблъсък от турнира, след като по-рано през деня Душан Лайович победи изненадващо трудно Гералд Мелцер – 7-6(5), 3-6, 7-5 след близо 3 часа на корта.

Началото на първия мач между Новак и Джокович бе равностойно, като до 4-3 и двамата печелеха лесно подаванията си. Австриецът обаче се пропука в осмия гейм, а допуснатият пробив бе достатъчен за сърбина.

Неговата серия стигна до седем поредни гейма и след 4-0 във втората част бе ясно, че мачът се доиграва, за да се стигне до крайното 6-2.

Така мачът на двойки е протоколен, поне що се отнася до крайния победител в сблъсъка. В събота Сърбия играе с Германия.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH