Ербер отказва да се ваксинира и пропуска Australian Open

Ербер отказва да се ваксинира и пропуска Australian Open

Вече има първи тенисист, който заяви открито, че отказва да се ваксинира срещу COVID-19 и поради този факт ще пропусне Australian Open. Това е Пиер-Юг Ербер, който обяви решението си по време на среща със студенти в петък.

За подобно развитие самият Ербер загатна още след успеха му с Никола Маю на Финалите на АТР, когато каза, че не знае дали ще има необходимото време да се ваксинира преди турнира в Мелбърн. Сега решението е взето и то е французинът да пропусне първия за годината „мейджър“.

„Разбира се, необходимостта да бъда задължително ваксиниран усложни нещата. Да, личното ми решение е да не се ваксинирам. Не знам колко дълго ще продължи това, не знам дали е постижимо в днешни дни да бъдеш тенисист без да си ваксиниран.“

Ербер дава и друга причина за решението си – своята позиция в ранглистата в момента. Към момента той е №110 в света, с което е втора резерва за основната схема на Australian Open и ако няма отказвания, би трябвало да участва в квалификациите. Вместо това неговият сезон ще започне с участие на Чалънджър турнири в Италия.

Решението на Ербер означава и липсата на една от най-добрите двойки в света на Australian Open. Неговият партньор Никола Маю, с когото тази година спечелиха и Ролан Гарос, ще трябва да си търси нов партньор за австралийското лято.

Както е известно, в последните седмици една от големите теми в тениса бе свързана с участието в Мелбърн на Новак Джокович, който продължава да не споделя дали е ваксиниран. Сърбинът е в списъка с участници за Australian Open, а организаторите нееднократно заявиха, че за него няма да бъде правено медицинско изключение, което на практика би трябвало да значи, че 20-кратният шампион от Големия шлем е ваксиниран или ще го направи навреме за началото на сезона.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH