Контавейт и Жабур изиграха само сет, Крейчикова даде 2 гейма на Гарсия

Контавейт и Жабур изиграха само сет, Крейчикова даде 2 гейма на Гарсия

Sidney Tennis Classic, четвъртфинали
Анет Контавейт – Онс Жабур 6-4 и отказване
Барбора Крейчикова – Каролин Гарсия 6-0, 6-2

Анет Контавейт записа първата си победа срещу Онс Жабур, но тя със сигурност не дойде по начина, по който ѝ се искаше. Двете играха помежду си на четвъртфинал на WTA 500 турнира в Сидни като тунизийката се отказа заради контузия в долната част на гърба след първия сет, в който Контавейт се наложи с 6-4.

След близо час на корта в първата част Жабур получи медицински таймаут и опита да започне втората част, но след два неуспешни сервиса се насочи към мрежата, за да обяви решението си.

„Надявам се, че Онс ще е добре за следващата седмица и че не е нещо прекалено сериозно. Първият сет беше много равностоен, а и преди сме имали тежки битки, в които тя е надделявала. Наистина се надявах да взема сета и затова играех по този начин.“

Контавейт загуби два пъти от Жабур през 2021-а, а това бе първа среща помежду им след драматичния край на изминалия сезон, когато в последния момент естонката изпревари Жабур за последното място на Финалите на WTA. За успеха в сета Контавейт спечели последните три гейма.

В опит да стигне до четвърти пореден финал Контавейт ще срещне поставената под №3 Барбора Крейчикова. Чехкинята нямаше никакви проблеми като победи Каролина Гарсия с 6-0, 6-2.

Крейчикова и Контавейт играха помежду си на Финалите в Гуадалахара преди два месеца като тогава естонката победи с 6-3, 6-4 в груповата фаза.

„Определено ще бъде тежък мач. Тя играе страхотно, имаше чудесни победи. Сезонът е в ранна фаза. Последно играхме в края на сезона, това бяха различни условия“, коментира Контавейт.

Крейчикова се нуждаеше от само 68 минути за успеха над французойката като спечели осем поредни гейма за старт на мача. Гарсия имаше брейкбол за 3-3, но не се възползва и загуби последните три гейма.

„Чувствах се много добре днес, наслаждавам се на атмосферата тук и на този красив стадион. Очаквам с нетърпение да играя отново скоро. Анет играе много добре. Игра много добре миналата година, играе много добре и през тази отново. Продължава с прекрасната си серия и нямам търпение да видя на какво ниво съм като играя срещу нея. Ще е хубав мач“, каза шампионката от Ролан Гарос.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH