Ново отлагане на решението за визата на Джокович

Ново отлагане на решението за визата на Джокович

Сагата с визата на Новак Джокович ще влезе в седмия си ден без да има крайно решение, дали световният №1 ще може да играе на Australian Open. Австралийските медии информират, че имиграционният министър Алекс Хоук няма да обяви крайното си решение до края на деня.

Според източник от правителството Хоук все още разисква казуса и не е решил съдбата на сърбина.

От вчера доста авторитетни журналисти на континента говорят затова, че решението най-вероятно ще бъде за депортацията на тенисиста.

По-рано през деня премиерът Скот Морисън отказа да говори по темата като единствено сподели, че се придържа към последното изявление на Хоук и че позицията не е променена. „Това са лични министерски правомощия, които министър Хоук може да използва и аз не бих правил други коментари към този момент.“

Австралийските медии потвърждават и това, че жребият за Australian Open бе отложен с близо два часа заради очакването на „Тенис Австралия“ в това време да бъде получено окончателно решение за казуса на Джокович. Такова обаче нямаше и поради това световният №1 зае и своето място в жребия за основната схема.

Той изправя Джокович в първи кръг срещу сънародника му Миомир Кецманович. Депортирането на 20-кратния шампион от Големия шлем в рамките на следващите три дни би довело до разместване в схемата като поставеният под №5 Андрей Рубльов ще заеме мястото на Джокович, а №17 Гаел Монфис това на руснака. В същото време позицията на Монфис би била заета от най-високоранкираният непоставен.

Ако негативно решение за оставането на Джокович бъде взето след обявяване на програмата за първия ден на турнира, то тогава мястото му би заел „щастлив губещ“.

Съществува и теоритичен вариант решението да бъде взето едва след началото на турнира. В такъв случай съответният съперник на Новак в дадения етап от надпреварата ще продължи напред без игра.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH