Кийс вече изравни победите си от 2021 и е на полуфинал на AO

Кийс вече изравни победите си от 2021 и е на полуфинал на AO

Australian Open, четвъртфинал
Мадисън Кийс – Барбора Крейчикова 6-3 6-2

Мадисън Кийс играе най-добрия тенис в живота си. Освободена от очакванията на зрителите, американката се завърна в елита с полуфинал на Australian Open.

Финалистката от US Open ’17 надигра Барбора Крейчикова с 6-3 6-2, като за пореден път впечатли с агресията и прецизността в представянето си. Тя записа 11 аса и общо 27 уинъра, като спаси 7 от 8-те брейкбола, срещу които бе изправена.

Това е първият ѝ полуфинал в Мелбърн от 2015 година. Успехът идва на гърба на 11-а победа за сезона – същия брой, който постигна за цялата 2021.

Кийс се намира в най-добрата си серия от победи в своята кариера – 10 непрекъснати. Триумфът на Крейчикова отбеляза и първият случай, в който тя побеждава последователно две тенисистки от топ 10 от 2016 насам.

Чехкинята така и не успя да влезе в двубоя, а опонентката ѝ не ѝ даде време, за да го стори.

На петия си полуфинал от Големия шлем Мадисън очаква Ашли Барти или Джесика Пегула.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH