„Покъртителни условия за игра“: Държавното първенство по тенис при екстремно ниска температура

„Покъртителни условия за игра“: Държавното първенство по тенис при екстремно ниска температура

„Абсолютно покъртителни“ – така поставеният под №1 Симеон Терзиев описва условията, при които през тази седмица се играе Държавното лично първенство по тенис на закрито за мъже и жени.

За първи път то се провежда в тенис залата на Югозападен университет в Благоевград, където условията са много далеч от нормални за провеждането на надпревара от такова ниво. Според ITF температурата в зала за турнири по тенис трябва да е 14 градуса. За съжаление тази в залата в Благоевград дори не доближава подобни стойности.

Самите участници коментират, че условията не са нормални, което вече доведе и до контузии на част от състезателите. „Като хора, които сме отдали целият си живот на любимият ни спорт смятам, че по никакъв начин не заслужаваме да играем на такава температура (1 градус), потресаващо отношение и условия за игра!“, казва още Терзиев, който достигна до четвъртфиналите.

Това направи и квалификантът Никола Керемедчиев, от чийто Instagram профил разбираме, че температурата е достигнала до -3 градуса.

May be an image of text

От федерацията отговориха на критиките като се оправдаха с неочаквано ниските температури и силния вятър:

„Заради ниските температури и силния вятър в последните дни, температурата в залата е била по-ниска. Първенството се провежда през март, когато обикновено времето навън не е екстремно студено. Залата на ЮЗУ, която е домакин на състезанието, е съвсем нова и досега в нея не са провеждани големи спортни събития. Височината е 14 метра, а това прави отоплението изключително трудно. БФТ и домакините направиха и правят всичко възможно за провеждане на мачовете при добри условия при тази форсмажорна ситуация.

Със съдействието на местната власт бяха осигурени допълнителни отоплителни уреди. Решението за днес бе мачовете да започнат по-късно – от 12 ч. Така те стартираха при температура от над 10 градуса. В рамките на Треньорския съвет бе обсъдено дали е необходимо първенството да бъде прекъснато и преместено, но до такова решение не се стигна. Преди началото на срещите състезателите бяха запитани дали желаят да играят при тази температура.

Организационен екип следи постоянно ситуацията и ще обяви решение (координирано с Треньорския съвет, състезатели и съдии) за програмата утре.“


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH