Швьонтек: Тренирах много във фитнеса и трудът ми се отплаща


Ига Швьонтек продължава да се представя изумително през последните седмици. Полякинята увеличи серията си от поредни победи на 15, след като рано тази сутрин надделя над Петра Квитова на четвъртфиналите в Маями. Така световната №2 вече е само на една победа от това да стане деветата тенисистка в историята, играла на финалите в Индиън Уелс и Маями в един и същи сезон.

„През последните дни непрестанно играя срещу много силни тенисистки и чувствам, че след всяка победа се превръщам в по-добър играч. Първият ми сервис е добър и успявам да се адаптирам към условията и стиловете на своите опонентки. Би трябвало да съм изморена, но след таква победна серия не чувстваш умора, искаш просто да продължиш да играеш“ – коментира втората поставена.

„В предсезонната подготовка отделих голямо внимание на физическата си кондиция и сега този труд се отплаща. Движението по корта е нещо, което бях принудена да усвоя още като дете. Тогава ударите ми бяха доста по-слаби от тези на повечето ми опонентки и трябваше непрестанно да тичам, за да се защитавам. Също така ретурът ми е на високо ниво в момента, което доста ми помага“.

На въпроса дали има някакви суеверия, които спазва преди турнир, Швьонтек отговори „Миналата година непрестанно гледах схемите и анализирах срещу кого и в кой кръг бих могла да играя, но впоследствие осъзнах, че това не се отразява добре на концентрацията ми. Сега просто питам хората от екипа ми дали съм имала късмет при жребия или не, след което мисля само за опонентката си в предстоящия мач. Мисля, че този подход е много по-практичен“.

Родената във Варшава тенисистка сподели и очакванията си за предстоящия полуфинален сблъсък с Джесика Пегула. Американката ще е доста по-отпочинала, тъй като в последните си два мача престоя на корта общо едва 45 минути заради отказванията на Анхелина Калинина и Паула Бадоса.

„В момента за мен няма голямо значение коя е следващата ми опонентка, но мисля, че ни предстои интригуващ мач. Като професионалисти от най-висок ранг сме подготвени за всякакви ситуации и според мен не е толкова важно дали на този етап от турнира сме престояли на корта малко повече или по-малко. Джесика е много труден опонент и ще трябва да дам всичко от себе си, за да я победя, но се чувствам напълно подготвена“ – заяви Швьонтек.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH