Вавринка: Когато не си печелил мач от година, мислиш повече от нужното

Вавринка: Когато не си печелил мач от година, мислиш повече от нужното

Стан Вавринка записа първата победа след завръщането си, при това по впечатляващ начин. Швейцарецът обърна 14-ия в света Рейли Опелка в първи кръг в Рим за 3-6 7-5 6-2.

През 2021 Стан премина през две операции на крака, през март отново стъпи на корта и допусна две поражения, преди да дочака и този успех.

„Чувствах се добре на корта. Физически всичко беше чудесно,“ каза той пред сайта на ATP.

„Когато не си печелил мач от повече от година, започваш да мислиш повече за този факт от нужното и не се фокусираш върху важните неща,“ добави бившият №1. Последната му победа дойде срещу Педро Соуса на Australian Open миналия сезон.

„Като цяло мачът беше прекрасен, фантастична битка. Останах позитивен. До края на втория сет вече бях много доволен от нивото си. Много съм щастлив от този успех.“

Следващото предизвикателство пред Вавринка е Ласло Джере, който преодоля Борна Чорич.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH