Кирьос: Показах колко упорито се трудя, докато не играя

Кирьос: Показах колко упорито се трудя, докато не играя

Ник Кирьос продължи силното си представяне от началото на сезона на трева, побеждавайки Стефанос Циципас на осминафинала в Хале. Австралиецът бе далеч от корта в продължение на няколко месеца, след като пропусна почти целия сезон на клей, но миналата седмица се завърна по впечатляващ начин на любимата си настилка, достигайки до полуфинал в Щутгарт.

Световният №65, който преди няколко седмици се самоопредели като един от най-добрите играчи на трева в Тура, заяви, че въпреки мнението на някои фенове и експерти, тези резултати показват колко усилено тренира дори когато не играе.

„Феновете в Хале са страхотни. Както винаги съм казвал – аз играя за публиката. Където и да отида, чувствам, че феновете искат да ме гледат и идват на корта, за да видят шоу“ – каза австралиецът на пресконференцията след мача. „Спорът със съдията изобщо не ме разконцентрира. Това беше нещо незначително“.

Австралиецът се изказа ласкаво и за своя опонент Стефанос Циципас. Той изрази увереност, че световният №6 ще спечели множество „мейджър“ трофеи в бъдеще.

„Стеф е един от най-добрите играчи в света в момента. Очакват го големи успехи и много титли от Големия шлем. Не съм сигурен дали мога да кажа същото за себе си, но ще се радвам да демонстрирам това ниво във всички турнири, в които участвам. Резултатите ми са доказателство за това колко упорито се трудя в периодите, в които не играя. Много съм развълнуван и очаквам с нетърпение следващия мач. Желанието ми е да продължа да играя силно и да записвам победи срещу най-добрите“.

Следващият му опонент ще бъде Пабло Кареньо Буста, който в миналото също е ставал жертва на словесните му атаки. През 2020, когато испанецът достигна полуфинала на US Open, Кирьос написа в Twitter, че ако клеят не е съществувал, той е нямало да бъде дори в Топ 50 на ранглистата. Този път обаче австралиецът бе доста по-умерен в изказването си.

„Очаквам с нетърпение мача. Пабло е много добър тенисист, който умее да играе на всички настилки. Ще разчитам главно на сервиса и ретура си и ще видим какво ще се случи“.

Кирьос неведнъж е споделял, че основният му приориет е предстоящият Уимбълдън. Именно по тази причина турнирът в Хале е много важен за австралиеца. В случай, че стигне до финала, той ще спечели 300 точки и ще се изкачи до №33 в ранглистата, което ще увеличи много сериозни шансовете му да си спечели място сред поставените за Шампионата предвид неучастието на Даниил Медведев, Андрей Рубльов и Александър Зверев, както и потенциалната липса на Рафаел Надал.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH