Организаторите решиха Швьонтек да открие Уимбълдън на Централния корт

Организаторите решиха Швьонтек да открие Уимбълдън на Централния корт

Уимбълдън е турнирът на традициите. Една от тях, повелява, че първият мач на централния корт в All England Club всяка година трябва да се изиграе от шампионката от предходния сезон.

В случая това няма как да се случи, тъй като Ашли Барти реши да прекрати кариерата си след триумфа на Australian Open. Организаторите бяха изправени пред дилема.

Мнозина считаха за редно Симона Халеп да получи това право, тъй като тя е последната активна носителка на трофея – спечели го през 2019, а през 2020 надпреварата не се проведе.

„Трябва да е Симона Халеп,“ написа бившият ѝ треньор Дарън Кейхил в Twitter през седмицата. Коронавирусът унищожи турнира през 2020 година, а през миналата не успя да играе поради травма и Аш Барти получи честта. Аш се отказа, така че привилегията трябва да се върне към Симо – тя си я е спечелила като шампионка от 2019.“

Вместо това обаче ще го стори Ига Швьонтек – световната №1, която през последните месеци се превърна в безапелационното лице на тениса със своите 35 поредни победи.

Полякинята ще се изправи срещу Яна Фет и е абсолютен фаворит за успеха.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH