Анисимова сложи край на амбициите на Гоф в Лондон

Анисимова сложи край на амбициите на Гоф в Лондон

Уимбълдън, трети кръг
Коко Гоф – Аманда Анисимова 7-6(4), 2-6, 1-6

Аманда Анисимова спечели дербито между младите американски звезди срещу Коко Гоф след обрат 6-7(4), 6-2, 6-1 за 2 часа и 7 минути на Централния корт.

Двубоят бе втори помежду им при жените като първият бе спечелен от Гоф. Тя бе и в ролята на фаворит в тази среща, но Анисимова съумя да я отстрани след великолепна игра във втория и третия сет.

Началото на мача определено не бе на много високо ниво. И двете бъркаха доста в първия сет и въпросът бе коя ще се възползва от това. Все пак направените двойно повече непредизвикани грешки – 26 спрямо 13 доведоха до загубения сет от гледна точка на Анисимова. Форхендът ѝ не бе на необходимото ниво, но и Гоф не успяваше да се възползва особено добре. Двете си размениха по два пробива преди да се стигне до тайбрека. В него Анисимова поведе с 4-1, но до края не спечели нито една точка.

И ако в този сет Гоф реализира 12 уинъра, то до края на мача направи общо още едва 4. В същото време Анисимова съумя да овладее играта си. Лимитира до минимум грешките и постепенно започна да доминира изцяло.

Серия от три пробива в началото на втория сет доведе до 3-1. По-нискоранкираната американка бе тази, която съумя да затвърди аванса си, а краят на сета дойде с трети пробив, този път на 0.

В решителния сет Гоф започна с убедителен сервис гейм, но до края не взе нито един повече. Ключовият момент бе в петия гейм, когато Анисимова отрази два шанса за рибрейк, поведе с 4-1, а веднага след това реализира още един пробив.

Така Гоф за първи път в участията си на Уимбълдън не достига до втората седмица, докато за Аманда това ще бъде първи осминафинал в Лондон и трети пореден в турнирите от Големия шлем.

„За първи път играч на Централния корт, това е най-специалният ден в моята кариера. Огромна привилегия е да играя на този корт, бях и много развълнувана да играя срещу Коко, тя е чудесна тенисистка. Благодаря за подкрепата, публиката беше великолепна“, коментира победителката в интервюто си на корта.

„Най-лошото за един тенисист е да загуби първият сет с 6-7. Имах същото изживяване и на Ролан Гарос. Успях. Бях много изтощена в един момент. Много американки се представят добре, беше вълнуващо да имаме този изцяло американски двубой на Централния корт. Много специален момент.“

В четвърти кръг нейна съперничка ще бъде французойката Хармони Тан, която днес отстрани Кейти Боултър след 6-1, 6-1, а в първи кръг бе победила Серина Уилямс.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH