От тениса към литературата: Барти написа детска книга (снимки)

От тениса към литературата: Барти написа детска книга (снимки)

Макар да сложи край на състезателната си кариера преди няколко месеца, Ашли Барти определено не прекарва ежедневието си в бездействие. Тази седмица стана ясно, че трикратната шампионка от Големия шлем ще основе собствена академия заедно с някогашните си треньори Крей Тайзър и Джейсън Столтенбърг. Това обаче не е единственият нов проект, който ще ангажира вниманието на австралийката.

Барти реши да последва примера на Ализе Корне и Бианка Андрееску и да опита способностите си на писател, насочвайки се към доста специфичен жанр – детската литература. Действащата шампионка на Уимбълдън и Australian Open представи официално поредицата „Little Ash“, състоящата се от четири книги. Първата от тях е озаглавена „Perfect Match“.

„Днес е денят. Първите четири книги от поредицата „Little Ash“ вече са на пазара със съдействието на Harper-Collins Australia. Като дете обичах да чета и сега наистина се наслаждавам да виждам радостта и вдъхновението, които тези книги доставят на племенницата ми“ – написа Барти в Instagram.

Беше много забавно да вплитам елементи от детството си в тези истории по начин, който, надявам се, ще накара децата да се усмихват. Бих искала тези книги да научат децата да вярват в себе си и да не се страхуват да опитват нови неща. Благодатя на Джасмин Макофни и Jadey Draws за това, че ми помогнаха да вдъхна живот на Малката Аш“ – добави шампионката на Ролан Гарос за 2019 г.

Барти не е първата известна личност от света на женския тенис, която решава да напише детска книга. Бианка Андрееску създаде своя собствена поредица – „Bibi’s Got Game“, която се появи на пазара в края на май.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH