Григор Димитров е подал заявка за Мастърса в Монреал (списък)

Григор Димитров е подал заявка за Мастърса в Монреал (списък)

От завръщането на Григор Димитров на корта ни делят няколко седмици, но вече е ясно, че първата ни ракета и тази година ще подходи много сериозно към турнирите в Северна Америка. Световният №19 е подал заявка за Мастърс турнира в Монреал, който ще се проведе от 7 до 14 август. Това стана ясно след публикуването на първоначалния списък с участници.

Надпреварата в Канада ще се проведе веднага след турнира, на който се очаква Димитров да се завърне в игра – ATP 500 във Вашингтон (1-7 август). Заявки са подали всички тенисисти от Топ 20, като любопитното е, че сред тях е и Новак Джокович. Към момента сърбинът не може да играе в САЩ и Канада заради важащите в двете страни противоепидемични мерки, но сподели, че очаква добри новини в това отношение през следващите седмици.

В случай, че вземе участие в Canada Masters, Димитров ще се надява да сложи край на серията си от три поредни загуби в турнира, която започна на четвъртфинала срещу Кевин Андерсън през 2018 г. При следващите си две участия българинът претърпя поражения от Стан Вавринка и Райли Опелка.

Най-доброто класиране на първата ни ракета в надпреварата датира от 2014, когато елиминира Доналд Иънг, Томи Робредо и Кевин Андерсън преди да загуби от Жо-Вилфрид Цонга на полуфинала.

Пълния списък със заявените участници можете да видите ТУК:


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH