Кирьос сломи и Нишиока и покори Вашингтон за втори път

Кирьос сломи и Нишиока и покори Вашингтон за втори път

Citi Open, финал

Ник Кирьос – Йошихито Нишиока 6-4, 6-3

Три години след последната си титла на сингъл Ник Кирьос отново ликува с трофей. Австралиецът победи Йошихито Нишиока на финала на ATP 500 турнира във Вашингтон и спечели седмата си титла в Тура, като преди днешния сблъсък последният му триумф датираше именно от Citi Open през 2019 г.

Кирьос не загуби нито един сервис гейм през целия турнир, отразявайки всички 10 брейкпойнта, пред които бе изправен, като в същото време спаси пет мачбола по пътя към финала. Турнирът във Вашингтон е и първият, който той печели повече от веднъж, като преди това триумфира в Акапулко, Бризбън, Токио, Атланта и Марсилия.

Кирьос бе доста по-агресивен на сервис и направи повече двойни грешки (4-1), но за сметка на това реализира много повече асове (12-3) и спечели впечатляващите 88% от точките си на първи сервис (22/25). Австралиецът реализира три от петте си точки за пробив (60%), докато Нишиока не успя да оползотвори единствения брейкпойнт, до който достигна.

Колоритният австралиец оправда ролята си на изявен фаворит още в самото начало, като проби сервиса на опонента си в първия гейм, след което затвърди брейка за 2-0. Сервисът на австралиеца му позволяваше да контролира по-голямата част от разиграванията, като в същото време атаките му от основната линия бяха значително по-прецизни в сравнение с предходния му двубой.

Нишиока имаше шанс да изравни резултата, но пропусна брейкпойнт при 3-2. Японецът се стремеше към дълги разигравания, разчитайки на евентуални грешки на Кирьос, но той бързо се адаптира към този начин на игра и допусна много малко неточности. Това позволи на световния №63 да съхрани преднината от два гейма и да спечели първия сет с 6-4.

Вторият сет започна точно така, както и първият – с ранен пробив и преднина от 2-0 за Кирьос. Австралиецът продължи да играе с много агресия и самочувствие, като с напредването на мача ставаше все по-ясно, че Нишиока много трудно ще намери начин да промени развоя на битката. Японецът демонстрира добра игра в дефанзивен план, но в същото време рядко успяваше да постави финалиста от Уимбълдън под сериозно напрежение.

Световният №96 спаси два мачбола в деветия гейм, но при третия му шанс да приключи мача Нишиока изпрати топката в мрежата при опит за атака с форхенд и по този начин Кирьос триумфира с 6-4, 6-3 след 1 час и 23 минути на корта.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH