Българите на корта през седмицата: 8-14 август

Българите на корта през седмицата: 8-14 август

Григор Димитров, Адриан Андреев и прясната шампионка Гергана Топалова са само част от българите в професионалния тенис, които ще следим през стартиращата седмица.

Григор Димитров – ATP Masters 1000 Монреал

Участието на Григор Димитров на Мастърса в Монреал съвсем логично ще бъде във фокуса през новата седмица. Българинът е поставен под №16, а на старта ще играе срещу представителя на домакините Алекси Галарно, №238 в света.

При очаквания успех Димитров би срещнал Денис Шаповалов или Алекс де Минор във втори кръг. Българинът участва и в турнира на двойки в тандем с Андрей Рубльов.

Адриан Андреев – Чалънджър Меербуш

Адриан Андреев участва в квалификациите на Чалънджър турнира в германския град Меербуш. В първия им кръг той преодолея опитния германец Матиас Бахингер, а в в спор за място в основната схема ще срещне французина Тристан Ламасин, когото победи само преди няколко дни на ITF турнир.

В основната схема на двойки ще участва Александър Донски.

Гергана Топалова – W25 Парну

След като през изминалата седмица достигна до най-голямата титла в кариерата си, Гергана Топалова е подала заявка за участие в още един турнир с награден фонд 25 хиляди долара. Тя е девета в списъка с участнички на клея в Естония.

Диа Евтимова, Юлия Стаматова – W25 Радом

Двете българки попаднаха в основната схема на ITF турнира в Полша с награден фонд 25 хиляди долара на клей. Евтимова и Стаматова очакват тепърва жребия, за да разберат съперничките си.

Михаела Цонева, Беатрис Спасова, Дария Шаламанова – W25 Брашов

Три българки намериха място в основната схема на турнира на клей в Румъния. Четвърта в лицето на Дария Великова стартира от квалификациите.

Лиа Каратанчева – W60 Сан Бартоломе де Тирахана

И през тази седмица Лиа Каратанчева ще опита да достигне до основна схема на силен ITF турнир. Тя преодоля първия кръг на пресявките в Испания след 6-2, 6-2 над Инес Леон. Очаква я мач във втори с №13 в схемата Киара Гирели. Сестра ѝ Алекса загуби на старта.

Леонид Шейнгезихт – M25 Юстад

Леонид Шейнгезихт е в Швеция за турнир на клей с награден фонд 25 хиляди долара. Той е сред последните, които попаднаха в основната схема.

Симон-Антони Иванов – М15 Куртя де Арджеш

Един от българите в топ 1000 ще бъде част от нов ITF турнир в Румъния. Жребият за основната схема още не е изтеглен. Никола Колячев е част от квалификациите като вече преодоля един съперник и очаква мач с №6 Николас Бруна. Самуил Конов отпадна в пресявките.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH