Гоф бе в опасност, но успя да се справи със Сабаленка

Гоф бе в опасност, но успя да се справи със Сабаленка

National Bank Open, осминафинал

Коко Гоф – Арина Сабаленка 7-5, 4-6, 7-6(4)

Коко Гоф достигна до втория си WTA 1000 четвъртфинал за сезона след като триумфира в драматичен сблъсък с Арина Сабаленка, продължил повече от три часа. Американката бе на път да допусне обрат, след като водеше със сет и два пробива, но в крайна сметка си върна контрола върху двубоя в най-важния момент и се нареди сред най-добрите осем в Торонто.

Нейна опонентка в следващата фаза ще бъде Симона Халеп или Джил Тайхман.

Първата ракета на САЩ бе по-ефективна на начален удар, като записа повече асове (9-7) и допусна по-малко двойни грешки (15-18). Гоф спечели 70% от точките си на първи сервис (57/82), като и двете опонентки реализираха по четири пробива, като американката го направи от 12 опита (33%), докато Сабаленка имаше 14 възможности (29%).

И двете опонентки залагаха най-вече на атаки от основната линия, като Гоф бе тази, която излизаше по-често на мрежата. Американката пропусна два шанса за пробив при 1-1, но след това спаси четири брейкпойнта и резултатът отново бе изравнен. Тенденцията двете да са безупречни при подаванията си бе на път да продължи, но в единадесетия гейм Гоф осъществи обрат от 40-30 и успя да реализира първия пробив в мача. Макар да бе изправена пред два поредни брейкпойнта, световната №11 не пропусна възможността да сервира за сета и се наложи със 7-5.

Втората част започна чудесно за финалистката от Ролан Гарос, която осъществи два поредни пробива за 3-0. Впоследствие обаче Сабаленка започна да играе много по-агресивно, а атаките ѝ с форхенд по правата затрудняваха сериозно Гоф. По този начин белорускинята върна и двата пробива в хода на сета, възстановявайки равенството при 4-4. Непредизвиканите грешки на Гоф зачестиха и световната №6 се възползва от това, записвайки нов брейк за 6-4.

Заключителния сет започна по аналогичен начин, но при разменени роли – този път Сабаленка бе тази, която поведе с 3-0, но Гоф успя да изравни. Американката имаше възможност да осъществи пълен обрат, но при 5-5 пропусна възможност за пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него световната №11 записа мини-брейк за 2-0, като впоследствие не позволи на Сабаленка да застраши водачеството ѝ и триумфира със 7-5, 4-6, 7-6(4) след 3 часа и 10 минути игра.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH