Контузия сложи край на участието на Монфис в Монреал (видео)

Контузия сложи край на участието на Монфис в Монреал (видео)

Участието на Гаел Монфис на Мастърс турнира в Монреал приключи по много злощастен начин. Французинът започна отлично в надпреварата, достигайки до осминафинала след победи над Педро Мартинес и Максим Креси. Там негов опонент бе Джак Дрейпър, който в предходната фаза отстрани Стефанос Циципас.

Британецът спечели първия сет с 6-2, но Монфис бе на път да върне интригата, записвайки ранен пробив за 2-0 във втория. При 15-30 в третия гейм обаче Ла Монф внезапно започна да куца, а секунди по-късно се свлече на корта, като видимо изпитваше много сериозна болка.

Монфис контузи десния си крак, като именно тази травма не спира да му създава проблеми от началото на сезона. Тя бе и причината бившия №6 да бъде извън игра за три месеца след Мастърс в Мадрид, а по-рано през годината на два пъти бе далеч от корта за около месец.

Все още не е ясно колко точно сериозно е състоянието на Монфис, но очевидно травмата не е безобидна. Броени часове след мача с Дрейпър стана ясно, че французинът няма да играе на турнира в Синсинати. В края на юли бившата първа ракета на Франция заяви намерението си и тази година да участва на Sofia Open (26 септември – 2 октомври), но предстои да разберем дали това ще се случи.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH