Трисетови победи и четвъртфинал за Плишкова и Сабаленка

Трисетови победи и четвъртфинал за Плишкова и Сабаленка

В сблъсък между две бивши №1 Каролина Плишкова преодоля Виктория Азаренка след 7-5, 6-7(5), 6-2, за да достигне до четвъртфиналите на US Open.

Чехкинята, която загуби финала в Ню Йорк от Анжелик Кербер през 2015-а, имаше нужда от над три часа, за да преодолее трикратната финалистка Азаренка. Това бе първи двубой помежду им от 2019-а като Плишкова вече води в съперничеството с 5-4.

Според очакванията срещата им бе изключително равностойна като единствената съществена разлика бе ефективността при реализиране на пробиви – 6 от 14 за Каролина спрямо 3 от 14 за Виктория.

Азаренка стигна до ситуация да сервира за първия сет при 5-4, но загуби следващите три гейма. Във втория сет отново двукратната шампионка от Големия шлем имаше предимство от 4-2. Стигна се до връщане на пробива и тайбрек, в който Азаренка намери сили да спечели.

Тя обаче не съумя да запази нивото си в началото на решителната част. Ранният пробив се оказа решаващ. Плишкова проби отново на 0 за 5-2 и след това реализира четвъртия си мачбол.

За чехкинята следва мач срещу №6 в схемата Арина Сабаленка, която постигна обрат срещу Даниел Колинс – 3-6, 6-3, 6-2 и така за втори път в кариерата си достигна до топ 8 в Ню Йорк. За беларускинята това бе втора победа след загубен първи сет в турнира след този над Кая Канепи във втори кръг.

До голяма степен сервисът на Арина издържа, макар че отново ги имаше и обичайните двойни грешки. Все пак ефективността на второто подаване бе достатъчно добра, за да донесе трудния, но ценен успех.

Колинс бе отлична в първия сет, но не издържа в серия от маратонски геймове във втория. След пропуснати три възможности за пробив при 3-3 тя на свой ред допусна пробив и така при 5-3 Сабаленка сервира за сета, с което се справи сравнително лесно.

В решителния сет серия от четири поредни гейма резултата до 4-1 за Сабаленка. След размяна на по още един пробив беларускинята реализира първия си мачбол.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH