Хуркач отстрани Тийм и удължи победната си серия в Мец

Хуркач отстрани Тийм и удължи победната си серия в Мец

Moselle Open, осминафинал

Хуберт Хуркач – Доминик Тийм 6-3, 6-4

Хуберт Хуркач започна защитата на титлата на ATP 250 турнира в Мец с двусетов успех над друга от звездите на турнира – Доминик Тийм. Макар и двете части да започнаха равностойно, реализираните от поляка два пробива се оказаха напълно достатъчни за него и той удължи победната си серия в надпреварата.

Опонент на световния №10 на четвъртфинала ще бъде Артур Риндеркнеш.

Хуркач записа 12 аса срещу три за Тийм, като в същото време спечели 82% от точките си на първи сервис (32/39). Полякът реализира два от петте си брейкпойнта (40%), докато неговият опонент не се възползва от нито един от двата шанса за пробив, които се откриха пред него.

В първите седем гейма никой от опонентите не успя да запише пробив, като Тийм пропусна два поредни брейкпойнта още в самото начало. По този начин резултатът стана 4-3 в полза на Хуркач. Повратният момент за развитието на сета бе маратонският осми гейм, в който полякът навакса пасив от 40-15, след което пропиля два шанса за пробив, но въпреки това в крайна сметка постигна целта си и поведе с 5-3. Тийм демонстрира борбеност и спаси един от двата поредни сетбола, пред които беше изправен, но при следващия си шанс вторият поставен затяърди брейка си и се наложи с 6-3.

Във втората част отново Хуркач успя да пробие пръв и поведе с 4-2, като до този момент нямаше загубена точка на сервис от началото на сета. Тийм опита да бъде по-агресивен, но полякът демонстрира много солидна игра в защите и не позволи на бившия №3 да стигне до брейкпойнт, като по този начин съхрани разликата от два гейма и триумфира с 6-3, 6-4 след 77 минути игра.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH