Рафаел Надал: Заедно с Федерер си отива част от мен

Рафаел Надал: Заедно с Федерер си отива част от мен

Рафаел Надал бе много тъжен след снощния мач на двойки, в който той и Роджър Федерер играха срещу Франсис Тиафо и Джак Сок, като този сблъсък бе последният в кариерата на Маестрото. Рекорордьорът по титли от Големия шлем призна, че неубедителната му игра в началото се е дължала на огромното напрежение и засипа със суперлативи швейцарската легенда.

„Беше ми трудно, особено при първите два сервиса. Изобщо не се движех добре, дори допуснах двойна грешка. Треперех и ми беше трудно да се контролирам, тъй като атмосферата беше много емоционална. За мен бе огромна чест да съм част от този толкова специален момент от историята на нашия спорт, както и да споделя заедно с Роджър всички тези спомени в продължение на почти 20 години. Заедно с него от Тура с тръгва и част от мен, тъй като мачовте срещу него бяха едни от най-важните в кариерата ми. Невероятно е да видя семейството му и всички хора по трибуните в този момент. Трудно ми е да опиша как се чувствам“ – каза Надал след мача.

„Това беше много специален ден. Да се насладим на този момент като отбор беше уникално изживяване и направи момента още по-невероятен. Не мога да отлича един отделен момент, тъй като от пристигането ми в Лондон досега всичко се случи много бързо. Това беше наистина невероятно изживяване“ – добави шампионът на Australian Open и Ролан Гарос.

Надал потвърди думите на Федерер, който заяви, че през годините двамата са изградили много специална връзка помежду си.

„Това беше едно много дълго и позитивно пътуване. Всичко започна, когато се присъединих към Тура, а след това постепенно започнах да се изкачвам в ранглистата. Роджър винаги беше топ играчът и опонентът, който се стремях да победя. Изведнъж съперничеството ни се оказа най-голямото в тениса, но въпреки това ние и семействата ни изпитваме огромно взаимно уважение и никога не е имало сериозни проблеми помежду ни. С напредването на възрастта взаимоотношенията ни ставаха все по-добри, тъй като и двамата разбирахме през какво преминава другият. Игровите ни стилове са много различни, но именно това направи съперничеството ни толкова интересно и запомнящо се“.

„За разлика от подхода ни на корта, този в личния живот и семейството вероятно е доста сходен. Точно затова си имаме доверие и често си говорим без никакво притеснение. Прекрасно е да имам някого като Роджър, с когото бих могъл спокойно да говоря за личния си живот въпреки всичките ни битки на корта и сходните цели, които сме преследвали като конкуренти. Горд съм, че по някакъв начин съм бил част от кариерата му, но съм още по-горд от това, че след толкова дълго съперничество сега мога да го нарека свой приятел“ – завърши Матадора.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH