Остапенко е финалистка в Сеул, Радукану се контузи

Остапенко е финалистка в Сеул, Радукану се контузи

Hana Bank Korea Open, полуфинал

Йелена Остапенко – Ема Радукану 4-6, 6-3, 3-0 (отказване на Радукану)

Йелена Остапенкоа достигна до финала на WTA 250 турнира в Сеул за втори път в кариерата си след като елиминира Ема Радукану. Британката спечели първия сет, но впоследствие получи травма и бе принудена да се оттегли в началото на заключителната част.

В мача за титлата Остапенко ще се изправи срещу Екатерина Александрова.

Още от самото начало опонентките започнаха да се съревновават в интензивни надигравания от основната линия. Остапенко спаси три брейкпойнта в откриващия гей, след което успя да пробие и да поведе с 2-0. Радостта ѝ обаче не продължи дълго, тъй като Радукану върна брейка и възстанови равенството, като впоследствие паритетът се запази до 4-4.

Остапенко отново опита да бъде агресивна, но допусна няколко непредизвикани грешки във важни моменти. Това помогна на Радукану да стигне до нов пробив, след което британката се възползва от възможността да сервира за сета и се наложи с 6-4.

Британката продължи да владее инициативата в началото на втория сет, пробивайки за 2-1. Остапенко обаче успя да стигне до пълен обрат, като след петия гейм Радукану поиска медицинско прекъсване. Миналогодишната шампионка на US Open се завърна на корта, но движението ѝ бе видимо затруднено. От своя страна Остапенко продължи да играе на високо темпо и записа още един пробив, увеличавайки авана си на 5-2. Радукану опита да отговори и спаси сетпойнт, но в крайна сметка първата поставена съхрани преднината си и изравни резултата в мача след 6-3.

В началото на заключителния сет вече бе съвсем ясно, че на Радукану ще ѝ бъде много трудно да доиграе мача. Британкта допусна два поредни пробива и в крайна сметка реши да прекрати участието си, като двубоят приключи при 4-6, 6-3, 3-0 в полза на Остапенко след 1 час и 43 минути на корта.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH