Бърнард Томич спечели два поредни ITF турнира, Кирьос се забавлява

Бърнард Томич спечели два поредни ITF турнира, Кирьос се забавлява

Бърнард Томич започна сезон 2022 с амбиции да се завърне сред най-добрите в тениса, но доскоро годината не се развиваше никак добре. За последно за австралиеца говорихме по време на квалификациите за Australian Open, когато още по време на мача си от първи кръг той говореше, че най-вероятно е заразен с COVID.

По това време той бе №262 в света. Пропадането изглежда тепърва предстоеше, защото до края на юли той имаше 3 победи и 9 загуби. Това го изпрати под №825 в ранглистата. Новата реалност означаваше участие в турнири от най-ниското ниво, ITF надпреварите с награден фонд 15 хиляди долара.

Хубавата новина е, че Томич явно наистина е решен да се бори за мястото си в тениса, защото в последния месец е в Канкун, където вече игра в три турнира. В първия отпадна на четвъртфинал, но в последните две седмици спечели две титли.

Вдъхновен от успехите си той публикува мотивиращи думи в профила си в Instagram. „Няма тайна за успеха. Изисква се подготовка, здрава работа и умението да се учиш от грешките си“. На „история“ бившият №17 в света допълни: „Хейтърите да го д**ат. Ще им докажа, че бъркат.“

Сред „хейтърите“ със сигурност спада и сънародникът на Томич Ник Кирьос, който не пропусна да коментира с „невероятно“ новината за титлата на Бърнард.

В края на миналата година двамата си отправяха закани в социалните мрежи като първоначално се говореше за тенис мач помежду си, но Кирьос отхвърли предложението като каза, че няма време за тенисист с толкова ниска позиция в ранглистата. След това Томич директно предложи да се срещнат на боксовия ринг.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH