Фриц сломи Шаповалов в трисетово шоу в Токио

Фриц сломи Шаповалов в трисетово шоу в Токио

Rakuten Japan Open Tennis Championships, полуфинал

Денис Шаповалов – Тейлър Фриц 3-6, 7-6(5), 3-6

Тейлър Фриц се доближи до третата си титла за сезона след триумф над Денис Шаповалов на полуфинала в Токио. Двамата оправдаха очакванията за зрелищен сблъсък, като в крайна сметка първата ракета на САЩ демонстрира повече хладнокръвие в решаващите моменти и стигна до деветия си ATP финал, като в същото време си осигури дебют в Топ 10 на ранглистата в понеделник.

Негов опонент на финала ще бъде сънародникът му Франсис Тиафо, който по-рано днес отстрани Сону Куон.

На Фриц му се наложи да спасява брейкпойнт още в откриващия гейм, но успя да избегне опасността и впоследствие пробив пръв, натрупвайки комфортен аванс от 4-1. След това американецът можеше да си позволи да играе по-дефанзивно и този подход се оказа успешен. Въпреки усилията си Шаповалов не стигна до шанс за пробив до края на сета и Фриц съхрани аванса от три гейма за 6-3.

Третият поставен не бе далеч от успеха, след като във втория сет проби за 3-2. Този път обаче Шаповалов не само върна брейк, но и осъществи обрат преди Фриц да прекъсне серията му и да възстанови равенството при 4-4. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който няколко чудесни атаки с бекхенд наклониха везните в полза на Шаповалов и той надделя със 7-6(5).

Поставеният под №7 канадец направи сериозна крачка към победата, след като в заключителния сет реализира ранен пробив и поведе с 3-1. От този момент нататък обаче Фриц постепенно установи пълен контрол върху играта. Шаповалов започна да показва все по-видими признаци на умора, докато Фриц продължи да играе на същото високо ниво. Американецът завърши мача със серия от пет поредни спечелени гейма, оформяйки крайното 6-3, 6-7(5), 6-3 след 2 часа и 16 минути на корта.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH