Шаламанова отстрани №243 за четвъртфинал в Созопол

Шаламанова отстрани №243 за четвъртфинал в Созопол

Даря Шаламанова тръгна от квалификациите на ITF турнира с награден фонд 25 хиляди долара, но впечатли, отстранявайки втората поставена и №243 в света Деа Хердзелас с 6-4 4-6 6-3 по пътя към четвъртфиналите.

Това е четвърта победа за 19-годишната българка за тази седмица и дебют сред най-добрите осем в надпревара от тази категория.

Днес тя бе по-стабилна от опонентката си на начален удар, като се възползва по-добре от шансовете си за пробив. Босненката реализира 3 от 11, а опонентката – пет от същия брой възможности.

Даря ще играе срещу №434 в света Зейнеп Сонмез, която по-рано преодоля седмата в схемата Сара Грей в три сета.

Шаламанова е последната представителка на домакините в схемата, след като Йоана Константинова отстъпи на Илона Гиороае с 1-6 3-6, а Зиновия Ванева трябваше да се откаже във втория сет срещу №4 в схемата Кристина Дмитрук при резултат 1-6 0-3.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH