Швьонтек имаше нужда от три сета за победа №61 през годината

Швьонтек имаше нужда от три сета за победа №61 през годината

San Diego Open, втори кръг
Ига Швьонтек – Кинуен Женг 6-4, 4-6, 6-1

Ига Швьонтек трябваше за втори път през годината да изиграе три сета срещу Кинуен Женг, за да стигне до нова победа над 20-годишната китайка. След 6-4, 4-6, 6-1 в Сан Диего полякинята достигна до 12-ия си четвъртфинал през сезона.

В първия си мач след финала в Острава Швьонтек успя да се справи с дъждовните условия и с мощта на съперничката си, за да стигне до своята победа №61 за сезона. В петък следва суперсблъсък срещу Коко Гоф, която отстрани Бианка Андрееску след 6-4, 4-6, 6-3.

„Кинуен има различен игрови стил, защото играе топспин на форхенда си и топката лети много високо. Така че днес трябваше да се адаптирам към това. Като цяло първите мачове на всеки турнир са затова да се приспособиш към условията, които имаме тук.“

Двубоят започна по-късно заради дъжда, а Швьонтек спечели първия сет с отлична игра от основната линия. Тя спаси единствения брейкбол на съперничката си в сета, след което проби при 4-4 и нямаше проблеми на сервис гейм по-късно.

Във втората част отново деветият гейм бе ключов. В него Женг отрази пет шанса за пробив на световната №1, за да поведе с 5-4, а в следващия гейм постигна единствения си пробив в мача.

Ситуацията изглеждаше още по-добра за китайката на старта на решителния сет, когато тя имаше брейкбол за 1-0. Швьонтек се измъкна с втория си ас в мача, а малко след това на свой ред проби за 2-1. Този гейм даде начало на серията му от пет поредни гейма до края на двубоя.

Това бе 14-а победа от 18 трисетови двубоя за полякинята през сезона, както и 21-и успех на американска територия, където тя спечели титлите в Индиън Уелс, Маями и на US Open.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH