Барти: Последните 6 месеца бяха всичко, за което мечтаех

Барти: Последните 6 месеца бяха всичко, за което мечтаех

Ашли Барти за пореден път заяви, че изобщо не съжалява за прекратяването на спортната си кариера и се наслаждава на новия си живот. В края на март австралийката шокира света на тениса, като обяви, че се оттегля едва на 25-годишна възраст. В онзи момент тя беше №1 в света и действаща шампионка на Уимбълдън и Australian Open.

В интервю за австралийското издание News Corp трикратната шампионка от Големия шлем разкри, че триумфът в Лондон се е оказал началото на края на живота ѝ в Тура.

„Да спечели Уимбълдън беше единственото, за което някога бях мечтала като тенисистка. След като постигнах това, искрата изчезна. В месеците след Шампионата не знаех за какво играя и ми беше много трудно да намеря необходимата мотивация. Страстта и амбицията вече ги нямаше. Още тогава разбрах, че съм приключила“ – сподели родената в Ипсуич бивша тенисистка.

Тази психологическа нагласа на Барти обаче определено остана скрита за публиката. През януари тя се превърна в национален герой, като стана първата австралийка от 44 години насам, спечелила титлата на Australian Open, а три седмици по-рано вдигна трофея и на WTA 500 турнира в Аделаида.

Барти разкри също, че в момента работи върху автобиографична книга, озаглавена „My Dream Time“, в която самата тя, както и членовете на семейството и екипа ѝ, разказват в подробности за последните месеци от нейната кариера. „През цялото време се стараех да бъда максимално откровена и да не премълчавам нищо. Разказахме историята така, че да бъде инетересна и разбираема за възможно най-много хора“ – каза австралийката за творбата.

Шампионката на Ролан Гарос за 2019 г. бе категорична, че се наслаждава на живота след тениса и нито за момент не се е замисляла за евентуално завръщане в Тура.

„Последните шест месеца бяха всичко, което някога съм искала. В момента наистина обичам живота си и съм много доволна от начина, по който нещата се подредиха. Няма да напусна напълно света на тениса и ще остана близо до спорта, но светлината на прожекторите вече не ме привлича“ – завърши Барти.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH