Даниил Медведев се класира за Финалите на ATP

Даниил Медведев се класира за Финалите на ATP

Днешната победа на Даниил Медведев над Григор Димитров във Виена донесе повече от един повод за радост на руския тенисист. Освен че ще играе за титла за пети път от началото на сезона, световният №4 също така си гарантира място на Финалите на ATP. Надпреварата между осемте най-добри в мъжкия Тур ще се проведе в Торино от 13 до 20 ноември.

Медведев е петият играч, който се класира за тазгодишното издание на Nitto ATP Finals. Преди него това направиха Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Каспър Рууд, Стефанос Циципас и Новак Джокович. Руснакът се представя доста успешно в турнира, след като спечели титлата през 2020, а миналата година достигна до финала, където претърпя поражение от Александър Зверев. Към момента балансът му на Финалите е 9 победи в 13 мача.

Медведев бе в серия от три поредни загубени финала през годината – на Australian Open, в Хертогенбош и Хале, преди да прекъсне негативната серия с победата над Камерън Нори в заключителния сблъсък на ATP 250 турнира в Лос Кабос в началото на август.

На 28 февруари Медведев се изкачи до първата позиция в ранглистата за пръв път в кариерата си. По този начин той стана най-високият №1 в историята (198 см), както и първият тенисист извън „Голямата четворка“, достигнал върха на класацията от 2004 г. насам.

Утре руснакът ще се изправи срещу Денис Шаповалов на финала във Виена, като двубоят е насрочен за 15:00 ч. българско време.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH