Джокович: Вече не съм млад, но все още съм във форма

Джокович: Вече не съм млад, но все още съм във форма

Новак Джокович заяви, че макар да е вторият най-възрастен участник на Финалите на ATP, е напълно уверен, че може да триумфира с титлата в Торино. Сърбинът преследва шеста титла в турнира, с която би изравнил рекорда на Роджър Федерер. Джокович сподели, че много му харесва обстановката в Торино и коментира очаквания с огромен интерес мач между него и Стефанос Циципас в първия кръг от груповата фаза.

„Евентуална титла на Финалите би била перфектният край на сезона, черешката на тортата. Пътят до трофея обаче е дълъг и труден. На този турнир трябва да играеш срещу най-добрите тенисисти в света и никой от мачовете не е лесен. Този турнир винаги е много вълнуващ. Играл съм в този формат много пъти и съм натрупал огромен опит, което ще ми даде сериозно предимство спрямо повечето от участниците“ – каза Джокера на днешната пресконференция.

Световният №8 заяви, че атмосферата в Торино е чудесна и е много доволен от факта, че турнирът се радва на огромен интерес от страна на местните фенове.

„Днес е прекрасен ден и е невероятно, че по улиците имаше толкова много хора, които бяха дошли, за да ни приветстват в Торино. Хубаво е, че турнирът ще остане тук поне още три години, тъй като обстановката и залата са чудесни. Миналата година посещаемостта беше много висока. Отношението на феновете и организаторите е специално и наистина се чувстваме като у дома си. Това изживяване е нещо позитивно не само за нас, играчите, но и тениса, който винаги е бил сред най-популярните спортове в Италия. Страхотно е, че интересъм е толкова голям“.

„Вълнението около турнира е огромно. Това е последната седмица от сезона и своеобразен финален спринт за всеки един от нас. Мачовете ще са много динамични и оспорвани и затова всички се опитваме да се подготвим по възможно най-добрия начин и едновременно с това да се насладим на дните преди турнира“ – коментира шампионът на Уимбълдън.

Джокович ще започне участието си в турнира с мач срещу топ поставения в своята група Стефанос Циципас. Това ще е трети сблъсък между тях в последните пет седмици и макар да триумфира в Астана и Париж, Джокера се готви за нова тежка битка.

„Играх срещу Стефанос в последните два турнира, в които участвах – в Астана и Париж. И двата мача бяха много оспорвани, особено този във Франция. Не се съмнявам, че ме очаква още една тежка битка“.

В заключение рекордьорът по титли от Australian Open заяви, че макар да е доста по-възрастен от повечето от останалите участници, е напълно уверен, че може да триумфира в Торино.

„Не съм толкова млад, колкото останалите, и от дебютното ми участие на Финалите минаха много години, но въпреки това все още съм в много добра форма, особено през последните четири или пет месеца. Спечелих Уимбълдън, както и повечето от турнирите си на закрито преди Торино. Мотивиран съм и очаквам с нетърпение предизвикателствата, които предстоят. Всеки мач ще бъде като финал и е необходимо да бъда напълно концентриран“ – завърши Джокера.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH