Кирьос: Австралийските фенове никога няма да са доволни от мен

Кирьос: Австралийските фенове никога няма да са доволни от мен

Ник Кирьос сподели, че чувства огромно напрежение за предстоящия Australian Open. През 2022 г. австралиецът спечели титлата на двойки в турнира, след което игра финал на Уимбълдън и четвъртфинал на US Open, като междувременно спечели титлата във Вашингтон. Всичко това е повишило значително очакванията на феновете и медиите в родината му, които продължават да чакат първия австралийски шампион от 1976 г. насам.

Кирьос заяви, че е готов за предстоящото предизвикателство, но в същото време е силно озадачен от поведението спрямо него от страна на феновете през последните години.

„В реалния живот напрежението от това да си професионален тенисист не е толкова голямо. Печелим добри пари, пътуваме по света с любимите си хора и имаме възможност да се запознаваме с различни страни и култури. Напрежението идва когато изляза на корта и всички говорят, че Ник Кирьос има реален шанс да спечели титла от Големия шлем. Този натиск е особено голям на Australian Open, тъй като хората в Австралия очакват много от мен. Понякога е много трудно да се справиш с всичко това. Не е никак лесно да си в светлината на прожекторите“ – каза световният №22 пред Eurosport.

През последната година Кирьос на няколко пъти заяви, че е станал много по-дисциплиниран и е започнал да подхожда значително по-професионално към тениса. През 2022 г. феновете свикнаха да го виждат в заключителните фази на големите турнири, но това води и до по-високи изисквания от тяхна страна.

„Очакванията към мен стават все по-големи напоследък, но мисля, че до голяма степен свикнах с това. Положих много усилия в тази насока, тъй като напрежението и емоциите трябва да бъдат канализирани по правилния начин. Трудно е да бъдеш Ник Кирьос. Дори когато спечеля голяма победа или титла, феновете в Австралия никога не са удовлетворени и винаги искат още“.

„С течение на времето научих, че каквото и да постигна, никога няма да е достатъчно за някои хора. Мисля, че съм записал някои големи успехи и съм донесъл доста слава на австралийския тенис. Живея в мир със себе си. Ще се стремя да спечеля още много неща, но искам да го направя за себе си и за хората от екипа ми, а не за някой друг“.

Вчера Кирьос загуби от Камерън Нори в първи кръг на Diriyah Cup, но въпреки това продължава участието си в турнира. Днес австралиецът и Стефанос Циципас ще се изправят срещу Хуберт Хуркач и Доминик Щрикер в полуфинала на двойки.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH