Джокович: Не исках нови маратонки, но сега се радвам, че се съгласих

Джокович: Не исках нови маратонки, но сега се радвам, че се съгласих

Новак Джокович разкри, че е бил скептичен относно използването на нов модел маратонки, но сега се радва, че се е съгласил. Сърбинът работи с Asics от 2018 г. насам, като през последните няколко сезона игра с техния модел Court FF2 Novak. В бъдеще обаче Джокера ще използва тения „наследник“ – FF3 Novak, който бе официално представен на специално събитие в Лондон миналата седмица.

„В началото бях категоричен, че съм доволен от маратонките си и не искам да ги сменям. Когато подписах с Asics и сравних техните маратонки с тези на предходния ми спонсор, имах чувството, че съм сменил семейната кола със спортна. Чувствах краката си по-леки и гъвкави, можех да се плъзгам по-добре по корта и да променям посоката по-рязко. Защо да сменям нещо, с което се чувствам добре?“ – каза световният №5 в интервю за Forbes.

От Asics разкриват, че при изработката на новия модел са се стремели да намерят идеалния баланс между стабилност и гъвкавост – качества, които са от огромна важност за рекордьора по титли от Australian Open.

„Не знам дали бих могъл да направя избор между стабилността и гъвкавостта. При изработката на маратонки за тенис е нужно да комбинираш лекотата и комфорта с функционалността. Тенисистите постоянно сменяме рязко посоката си на движение по време на мач и затова първата стъпка е от огромно значение. Имаме нужда от качествени маратонки, които да издържат на това огромно натоварване и в същото време да са щадящи за краката ни“ – добави Джокович.

Сърбинът разкри, че през последните две години активно е участвал в разработването на FF3 Novak, като е напълно възможно да излезе с тях на корта още на демонстративния турнир World Tennis League, който ще се проведе в Дубай следващата седмица.

„Наистина се наслаждавах на процеса. В някои моменти – не толкова, но през повечето време ми беше много приятно. За хубавите неща се изисква време. Много съм горд от работата, която свършихме, и съвсем скоро ще видим резултата“ – завърши носителят на 21 титли от Големия шлем.

Джокович ще започне сезон 2023 с участие на ATP 250 турнира в Аделаида (2-8 януари), след което ще се отправи към Мелбърн за Australian Open (16-29 януари).


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH