Швьонтек взе реванш от Сабаленка и изпрати Каните на финал

Швьонтек взе реванш от Сабаленка и изпрати Каните на финал

След великолепния сезон Ига Швьонтек демонстрира плашеща форма и в навечерието на началото на новия.

Световната №1 остава непобедена на демонстративния World Tennis League, след като премина с лекота и през Арина Сабаленка. Полякинята победи с 6-1 6-3 и отново показа много силен тенис.

Ига записа цели шест пробива, като се нуждаеше от по-малко от половина час, за да поведе със сет.

Във втория двубоят стана по-оспорван, но въпреки подобрението в представянето си, Сабаленка изпитваше сериозни затруднения да спечели своите подавания. Спаси само едно в цялата част и не намери пътя към обрата.

Така Швьонтек взе реванш за полуфинала им на WTA Finals, в който състезателката от Беларус триумфира с 6-2 2-6 6-1.

С този успех лидерката в класирането извежда отбора на Каните на финал срещу Ястребите. За Соколите остава надеждата да вземат поне една победа днес – в мача на Новак Джокович срещу Себастиан Офнер.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH