Гледайте на живо: Григор Димитров – Джак Сок 6-3 3-6 6-7(7)

 от  

Време е и за втория мач на Григор Димитров на тазгодишното издание на BNP Paribas Open. Съперникът е Джак Сок, а двубоят е под №4 в програмата на Корт №2 и ще започне след края на сблъсъка на „следващата генерация“ между Ник Кирьос и Александър Зверев.

Димитров и Сок имат по две титли от началото на сезона, а американецът води с 2-1 в преките двубои и печели последните две срещи – съответно със 7-6(7) 6-2 6-3 на Ролан Гарос 2015 и с 5-7 7-6(5) 7-5 на Rogers Cup по-късно същата година.

Както и при първия двубой на Григор в Индиън Уелс срещу Михаил Южни, жегата ще е безпощадна. В момента температурите показват 36 градуса.

Линк 1Ι Линк 2Ι Линк 3

Коментари на живо:

01,10 ч. – Победителят от този мач ще се изправи на осминафинал срещу Малек Джазири.

1-0 – Григор влиза добре в мача и поведе 40-0 без да влиза в разиграване, а после затвори и частта без да дава точка на съперника.

1-1 – Подобаващо отвръща и Сок, който на два пъти не вкара първи сервис, но това не му попречи да и максимално агресивен и да поведе 40-0, след което затвори частта на 15.

2-1 – Григор поведе 30-0 без да дава шансове на американеца да играе. Сок обаче игра къс ретур на следващата точка и завърши с хубав пасинг шот за 15-40, след което изравни. Димитров обаче си заслужи геймбол с ас, но го пропиля с двойна грешка. Без излишна драма обаче отново излезе напред в резултата.

3-1 – Пробив! Ето, че и Григор постави под по-сериозно напрежение опонента си, като се добра до дюс. На следващата точка форхендът на Сок закачи филето и излезе в аут, което значеше брейкбол. Американецът направи двойна грешка.

4-1 – Попадна в деликатна ситуация нашият, когато при 0-15 прати бекхенд в аут, но после намали пасива си с ас №5 от началото на двубоя. Не закъсня и шестият за 30-30. Първата ни ракета трябваше да отразява брейкбол, но обжалва и се оказа, че топката е добра, така че поведе 40-30. При 40-40 Сок направи непредизвикана грешка от форхенд, палсирайки удар в мрежата, а на следващата точка направи много лош контакт от форхенд и ударът му бе излезе далеч в аут.

4-2 – Смени тактиката Сок и взе две точки след излизания на мрежата, като поведе 40-0. От основната линия обаче продължава да е колеблив и да допуска непредизвикани грешки, като на моменти и първият му сервис го изоставя. Григор се добра до шанс за двоен брейк, но не се възползва.

5-2 – Американецът отново взе доста точки от посрещане, като при 40-30 Григор допусна двойна грешка – дюс. След първото по-дълго разиграване в мача Сок показа завидна бързина, но през цялото време бе догонващ в разиграването и Димитров си осигури геймбол, на който обаче не се възползва – 40-40. С отличен начален удар Григор си осигури нов геймбол, но Сок отрази с прецизен бекхенд уинър по правата. На следващата точка американецът извади от корта съперника, но опитът му за уинър по правата от форхенд се оказа неуспешен. Накрая Григор материализира геймбол си.

5-3 – Изпълни задачата си Джак Сок и след бърз сервис гейм на нула оставя всичко в ръцете на съперника.

6-3 – Сет за Григор Димитров! Григор дръпна 30-0, но бе хванат в крачка на следващата точка и бекхендът му попадна в мрежата. Отново неточност от бекхенд му коства изравняване, но дълбок форхенд предизвика грешка на съперника след това и донесе сетбол на нашия. На сетбола обаче Григор пресили бекхенд – дюс. После Сок се добра и до точка за връщане на брейка, на която обаче направи непредизвикана грешка от форхенд.Григор си осигури нов сетбол, на който Сок намери топката с рамката на ракетата и сбърка.

0-1 – Непостоянно начало на Сок и във втория сет. Американецът редува някои отлични отигравания с непредизвикани грешки. При 40-30 обаче ретур в аут му донесе гейма.

1-1 – Бори се за всяка точка Сок, но Григор не му остави шансове, като държеше инициативата през цялото време и отговори с бърз сервис гейм.

1-2 – Изостана американецът 15-30, но изравни след отлично изградена атака, завършила с излизане на мрежата. Осигури си геймбол с перфектно стоп воле и го материализира без да влиза в разиграване.

2-2 – При всяка отдала му се възможност Сок излиза на мрежата, защото видя, че тази тактика му носи успех. При 30-30 американецът прати бекхенд в аут от удобна топка в центъра на корта, а в следващото разиграване Григор го хвана в крачка с форхенд уинър по обратния диагонал.

2-3 – Сервис гейм на нула за Джак Сок.

3-3 – Опитва се Сок да постави под напрежение нашия, но Григор дърпна бързо 40-15 и завърши с безпощаден смач.

3-4 – Сок изостана 0-30 и игра на втори сервис, но реши да рискува и дръпна спусъка от ретур, като рискът се орпавда. В следващото разиграване той изтласка Григор далеч зад основната линия и завърши със смач, за да изравни. Продължаваше да изпитва трудности с вкарването на първи сервис, но пък бе е ефективен на втори и атакуваше успешно блок ретурите на нашия, като взе гейма си след пълен обрат.

3-5 – Пробив! При 0-15 Сок пласира неспасяем ретур уинър и опита същото в следващото разиграване, но не сполучи. Елементарна грешка на Григор, който изтласка съперника извън корта, а после пропусна форхенд на празен корт, обаче му коства два брейкбола. Димитров отрази първия с ас. Ретур в аут – дюс. Пропуск от форхенд на първата ни ракета донесе нов скрит сетбол на съперника, чийто ретур обаче намери мрежата – 40-40. Лошо воле на григор след колеблив ретур даде шанс на Сок да играе за топката и той взе превес в разиграването, за да си осигури нов скрит сетбол, на който непредизвикана грешка на нашия остави всичко в ръцете на съперника му.

3-6 – Сет за Джак Сок! Без колебание американецът поведе 40-15 и приключи с ас.

1-0 – Успешно начало на решаващата част от страна на Григор Димитров

2-0 – Пробив! Сок изостана 15-40 в откриващия си сервис гейм на третия сет. На първия брейкбол той игра на втори сервис, напият пробва агресивен ретур, но бекхендът му бе в мрежата. Последва ретур в аут и дюс. Сок обаче отново не вкара първи сервис, после излезе на мрежата, но не реагира адекватно и трябваше да отразява нова опасност, като го стори с форхенд уинър по диагонала – 40-40. Американецът направи двойна грешка, осигурявайки пореден шанс на нашия, а воле в мрежата означаваше пробив.

3-0 – Григор затвърждава с бърз сервис гейм на нула и осъществява контрол върху изхода на мача.

3-1 – Не изглежда по никакъв начин деморализиран от допуснатия пробив Джак Сок и този път доминираше в подаването си без да даван много шансове на нашия да играе.

4-1 – Григор държи инициативата и не дава поводи на опонента му да вярва в обрата, като записва още един категоричен сервис гейм.

4-2 – Сок направи двойна грешка при 30-15, но после си спечели геймбол с класен удар от дъното на корта, който свари неподготвен излезлия на мрежата Григор. Стигна се до дюс, но Джак Сок взе следващите две точки, но все още изостава с брейк.

4-3 – Пробив! Димитров бе максимално затруднен при 0-15 и сбърка от форхенд. Намали пасива си след форхенд воле уинър, а после изравни с ас, но бекхенд в аут донесе точка за връщане на брейка. Шансът този път бе на страната на нашия, след като форхендът на съперника му закачи филето и излезе в аут. Неуспешен пасинг шот осигури нов брейкбол за Джак, който обаче допусна непредизвикана грешка и изкара форхенд в аут – дюс. Грешките от ракетата на американеца продължиха да валят и Димитров стигна до геймбол, но Сок отрази. В следващото разиграване Григор сбърка воле, но спаси и този брейкбол – 40-40, след което отново отрази точка за рибрейк. Продължаваше обаче да е колеблив и накрая бе наказан.

4-4 – Сок изравнява, за да подпечата връщането си в сета и мача.

5-4 – Григор си заслужи два геймбола с чудесен пасинг шот при 30-15, а после затвори частта на 30 след ретур в аут. Сок ще сервира за оставане в мача.

5-5 – При 0-15 Сок пресили форхенд и сам се постави в много неизгодна ситуация. После бе изваден от баланс и разходен по корта, за да бъде принуден да сбърка, като българинът си осигури три точки за място в четвърти кръг. Сок отрази първите две и намали пасива си на 30-40, а после изравни с рискован форхенд уинър по обратния диагонал и поведе с прецизен бекхенд уинър по правата. На геймбола последва ретур в аут на нашия.

6-5 – При 30-30 Григор прати форхенд далеч в аут и осигури скрит мачбол на опонента си. В следващото разиграване обаче се поправи с бекхенд уинър по правата, който Сок само изгледа. Григор стигна до геймбол и го реализира с ас, осигурявайки си поне тайбрек. Джак Сок отново ще сервира за остане в мача.

6-6 – Сервис гейм на нула за Джак Сок, който влиза в тайбрека със самочувствие.

6-7(7) – Победа за Джак Сок! Американецът почна по-настоятелно и дръпна 3-0 точки. Започна да играе със самочувствие и да командва  събитията на корта, което усложняваше задачата на българина. При 5-4 Сок пресили форхенд, но все пак после се добра до мачбол след бекхенд в мрежата на Димитров. Подаваше обаче първата ни ракета, като българинът запази хладнокръвие и изравни – 6-6, а после си стигна до мачбол след ас. Сок обаче удържа и дръпна 8-7, като на мачбола Григор прато форхенд в аут и отпадна.

TennisKafe.com

 
 
Тагове: , , , , 
tennislmall
 
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта.