Коментари на живо: Григор Димитров – Алберт Рамос 6-7(6) 6-1 6-7(3)

Коментари на живо: Григор Димитров – Алберт Рамос 6-7(6) 6-1 6-7(3)

Григор Димитров и Алберт Рамос-Винолас излизат на Централния корт на ATP250 турнира в Ченгду в борба за място на финала.

Първата ни ракета се класира след обрат срещу Диего Шварцман, а испанецът отстрани от основната схема фаворита Доминик Тийм.

Мачът на нашия ще започне след сблъсъка Карен Хачанов – Виктор Троицки, който ще определи първия финалист. Григор няма да бъде на корта преди 12 часа българско време.

Двамата с Рамос-Винолас имат изиграни четири срещи, а в три от тях Димитров е излизал както победител. В един от случаите той се справи с испанския тенисист на хард, а в останалите два го победи на клей.

Букмейкърите определят българина като фаворит с коефициент 1.30, а този за триумф на Алберт Рамос-Винолас е 3.50.

Мачът може да гледате чрез линковете на TennisKafe.com

Линк 1 | Линк 2 | Линк 3

Коментари на живо:

1-0 – Отлично начало за Григор Димитров, който започва със сервис гейм на нула.

1-1 – Испанецът изравнява, но даде първи признаци на колебание.

2-1 – Сервисът на Димитров продължава да върви и той доминира, когато вкарва топката в игра. Засега не изпитва никакви трудности да взима подаванията си.

2-2 – Не свени да дърпа спусъка Рамос-Винолас и щом получи шанс да търси печеливш удар, веднага се възползва. Бърз сервис гейм за него.

2-3 – Пробив! Играе със самочувствие Алберт Рамос и лесно се добра до три точки за пробив. Българиът спаси първата, след като си отвори корта с хубав сервис, а после реализира уинър. В следващото разиграване обаче сервисът му стана лесна мишена за испанеца, който взе предимство в разиграването и прати нашия далеч зад основната линия, откъде той сбърка с пресилен форхенд.

3-3 – Пробив! Отговори подобаващо българинът. Той заложи на това да държи топката на корта, въпреки че в по-дългите разигравания досега не му вървеше. Тази тактитка обаче сега проработи.

4-3 – Дръпна 30-0 първата ни ракета, правейки отлични комбинации. Страховит ретур уинър на Рамос-Винолас обаче намали разликата 30-15. При 30-30 Димитров вкара хубав сервис и стигна до геймбол, който реализиа след като испанецът отново потъри печеливш удар при посрещане, но топката не намери очертанията на корта.

4-4 – Отлично сменя ритъма на разиграването Димитров, а таймингът при ретур определено е далеч по-добър, отколкото бе срещу Шварцман. Първата ни ракета се добра до точка за пробив, но форхенд уинър на Рамос-Винолас, който кацна на линията, спаси опасността. При втората възможност за брейк испанецът не вкара първи сервис, а Димитров реши да атакува втория му, но прати бекхенд в мрежата. Грешка на българина пък му поречи да пробие при третата възможност, която имаше. Накрая опонентът му някак оцеля и се върна и изравни.

5-4 – Лесно записва сервис гейм бъгаринът и съерникът му ще сервира за оставане в сета.

5-5 – Испанецът започна гейма категорично, а форхендът му бе клиничен, така стигна  до 40-0 преднина. Димитров обаче започна да го тормози с бекхенд слайса си и съумя да се добере до дюс. После обаче почна да играе по-далеч зад основната линия, а защитната му игра не пожъна успех.

6-5 – Колебливо начало за нашия, който после стана по-агресивен. Спаси и точка за пробив, но след това демонстрира класа, която накара дори опонентът му да го аплодира.

6-6 – Тенис на най-високо ниво! Рамос-Винолас демонстрира форма, която би притеснила всеки в тура, а Димитров направи няколко брилянтни отигравания. Добра се до дюс с форхенд уинър от дъното на корта, едва достигайки топката, а точката накара феновете да не вярват на очите си. Испанецът обаче довърши започнатото и доведе нещата до тайбрек.

6-7 (6) – Сет за Алберт Рамос-Винолас! – В която и посока да беше отишъл сетът, нямаше да бъде незаслужено, защото и двамата демонстрираха извънземен тенис. Димитров дръпна 5-1, но после сеченият му бекхенд му изневери. Испанецът спаси три сетбола и се добра до 6-6. Непредизвикана грешка на нашия даде преднина от 7-6 на Рамос-Винолас, който с прекрасен пасинг шот в следващото разиграване си осигури сета.

1-0 – Пробив! Добър старт за Димиитров, който показва, че не е повлиян от пропуснатата възможност в тайбрека.

2-0 – Нашият затвърждава брейка. Той бе в много неизгодна позиция и срещу Шварцман, но вече доказа, че няма достатъчно сложно положение за него. Намери играта си и излъчва позитивизъм.

2-1 – Испанецът взе подаването си, но брейкът, който допусна, тежи. При изоставане от 30-40 нашият потърси печеливш удар от ретур, но прати топката в аут.

3-1 – Българинът отново е агресивен, атакува мрежата и разхожда испанеца по корта. Намали и непредизвиканите грешки и ако продължи в същия дух, може да мисли за обрат.

4-1 – Пробив! Втори брейк за Димиров. Показва съвсем разично лица, а Рамос-Винолас изглежда притеснен. Без дори да бъде притискан, той допуска грешки и улеснява задачата на съперника. На моменти изглежда, че испанецът просто няма идея какво точно да стори и въобще няма план как да проведе сета.

5-1 – Затвърджава първата ни ракета и сега трябва да бъде търпелив. Съперникът му вече се е примирил и не нуждо да го окуражава.

6-1 – Пробив! Сет за Григор Димитров! Дръпна 40-30 нашият, а после Рамос-Винолас направи двойна грешка. През втората част българинът доминиаше от началото до края, а съперникът му бе в задънена улица. Испанецът направи отлично впечатление в началото, но после не приличаше на себе си.

1-0 – Димитров продължава да унищожава съперника си. Сервис гейм на нула за него и безапелационна игра.

1-1 – Дръпна 40-15 и се добра до две точки за пробив Григор. Рамос-Вионалс обаче си отоври корта с мощен сервис и реализира форхен уинър по правата. Добра се и до дюс, но после прати топка в аут и даде нов шанс на нашия. Българинът обаче сбърка от бекхенд и върна интригата. Опонентът му можеше да затвори гейма, но не му бе даден шанс и след воле уинър на първата ни ракета, резултатът бе 40-40. Испанският тенисис изпитваше затруднения в по-дъгите разигравания, спаси и нови две точки за пробив, а в крайна сметка взе маратонския гейм.

1-2 – Пробив! Рамос-Винолас отново показва онзи тенис, който му донесе успех в първия сет, и впечатли зрителите. Димитров изпусна питомното във втория гейм на третата част и сега ще трябва да връща брейк, ако иска да отиде на финал.

1-3 – При 30-30 испанецът допусна немислима грешка – излизайки на мрежата, той имаше цялото време на свта да избере къде да пласира удара си, волето му обаче отиде в аут. Показа железни нерви и спаси точката за пробив. Попадна в това критична ситуация, след като Димитров се добра до нов шанс за рибрейк, но българинът пак не се възползва. Сценарият се повтори трети път, след като бекхендът на нашия отиде в мрежата. Рамос-Винолас стигна до геймбол, а първата ни ракета сгреши отново и така испанецът затвърди.

2-3 – Никакви проблеми този път. Григор дърпаше конците в разигрванията, а при 40-15 записа ас, който му донесе сервис гейм.

2-4 – Експресен сервис гейм за Рамос-Винолас, който затваря частта на нула.

3-4 – Феноменален гейм за Димитров, който още чака удобен момент да атакува подаването на противника. Нашият поведе 40-0 и игра елегантен дроп от. Тръгна към мрежата, но испанецът някак се добра до топката и изглеждаше, че минаващият му удар ще се получи, светкавична реакция на Григор обаче му донесе гейма.

3-5 – Испанецът докосва финала. Поведе 40-30, а после не влезе в разиграване благодарение на отличния си сервис, при който Димитров не успя да реагира адекватно от ретур.

4-5 – Безпроблмно Григор взима подаванто си, показа солиден сервис, но всичко сега е в ръцете на Алберт Рамос-Винолас, който ще сервира за място на финала в Ченгду.

5-5 – Пробив! Григор достигна до точка за пробив, но испанецът вкара превъзходен сервис и после неутрализира с воле уинър, за да стигне до дюс. Рамос-Винолас се изправи пред нов брейбол, но доказа, че когато е под напрежение, играе най-добре и отново спаси. При третия опит обаче Димитров успя – след като взе предимство благодарение на срахотен бекхенд уинър по диагонала, опонентът му допусна непредизвикана грешка в следващото разиграване.

6-5 – Битката е вече много повече психологическа и в главите на двамата, отколкото на корта. Димитров показва хладнокръвие и опонентът му ще сервира за оставане в мача.

6-6 – Този път Рамос-Винолас блестеше на корта, тайберк ще реши вторият финалист в Ченгду.

6-7(3) – Победа за Алберт Рамос-Винолас! Започна с двойна грешка нашият, а после изостана 0-4, след като при 0-3 излезе на мрежата и можеше да избере къде да пласира топката след анемичен удар на испанеца, но Григор я прати в мрежата. Сценарият от първия тайбрек се повтори, но този път ролите бяха разменени, след като при 1-4 бекхендът на първата ни ракета отиде в аут. Испанецът обаче не повтори грешката на колегата си и е на финал.


Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH