Гледайте на живо Григор Димитров – Доминик Тийм 6-4 4-6 6-7(9)

Гледайте на живо Григор Димитров – Доминик Тийм 6-4 4-6 6-7(9)

Григор Димитров набира скорост на клей, а на Мастърса в Мадрид вече е в трети кръг, където му предстои двубой с Доминик Тийм.

До този етап от надпреварата първата ни ракета стигна след обеди над Филип Колшрайбер и Иво Карлович, докато поставеният под №8 австриец стартира директно от втори кръг, справяйки се с Джаред Доналдсън.

Димитров и Тийм имат досега общо два мача помежду си, като си делят по победа. За последно двамата премериха сили на старта на сезона в Бризбън, където българинът надделя,  а по-късно стана и шампион.

Днешната среща е под 4 на корт „Arantxa Sanchez Vicario“ и започва веднага след женския сингъл Сораня Кърстя – Кристина Младенович.

Ще може да гледате мача чрез линковете на TennisKafe.com

Линк 1 I Линк 2 I Линк 3

Коментари на живо:

0-1 – Пробив! Тийм достигна до шанс да пробие подаването на нашия, а на брейкбола Димитров направи двойна грешка

0-2 – Димитров поведе 15-0, но три ретура в аут донесоха аванс от 40-15 на австриеца. При 40-30 Тийм сервира на бекхенда в българина, който опита само да блокира, но пак изкара топката в аут.

1-2 – Първата ни ракета бързо влезе в ритъм и почна да доминира в разиграванията, като при 30-15 вкара отличен първи сервис и спечели точката без да влиза в разиграване, а на геймбола повтори упражнението и затвори частта

2-2 – Пробив! При 0-15 Тийм направи лош контакт с топката и я прати в небесата. В следващото разиграване пък тръгна непремерно на мрежата, а Димитров прати удар в краката му, след който австриецът изкара воле в аут. Сервисът на Тийм влезе в употреба, за да отрази първата точка за рибрейк, но на втората Димитров го извади от баланс с дълбок форхенд, а после с бекхенд на линията го принуди да сбърка.

3-2 – Сервисите на Димитров вече са ефективни, нашият не спира да разхожда съперника по основната линия и да го държи далеч зад нея, като лесно поведе 40-0. Тийм намали с ретур уинър на втори сервис, а в следващото разиграване получи време да избяга на форхенда си и да пласира прецизен удар по обратния диагонал, след който Димитров сбърка бекхенд.  На третия геймбол нашият направи непредизвикана грешка от бекхенд и върна съперника в гейма. Следващите две точки обаче дойдоха на сметката на българина, който е в серия от три поредни гейма.

3-3 – Бърз сервис гейм за Доминик Тийм.

4-3 – Несъмнено Григор Димитров е превъзмогнал първоначалния срив. При 30-0 записа ас, а накрая затвори гейма на 15.

4-4 – При 30-30 Григор матира Тийм с великолепен лоб и стигна до брейкбол. В следващото разиграване обаче блок ретурът му от бекхенда само достави удобна топка за форхенда на Тийм и той се възползва. Тийм стигна до геймбол, изтласка нашия на безопасно разстояние зад основната линия и излезе на мрежата, като самото му присъствие този път притесни Димитров, който пасира удар в мрежата.

5-4 – Димитров дръпна 30-15, а после материализира следващата точка с мощен смач. В следващото разиграване отличен сервис му свърши работа, за да постави съперника в ситуация да подава за оставане в сета

6-4 – Пробив! Сет за Григор Димитров! Направи всичко по силите си първата ни ракета да затвори сета от посрещане, усещайки, че у Тийм  натрупано напрежение, заради което допускаше непредизвикани грешки и проточваше гейма. Възможността пред Григор се откри, но Тийм прибегна до изпитаното оръжие – сервис на бекхенда на нашия, след който последва ретур в аут. В следващото разигравани Доминик опита да хване в крачка нашия, но сбърка форхенда си. Бе обаче достатъчно агресивен, за да отрази и този сетбол, а после и още един – дюс. Григор обаче достигна до четвърта точка за приключване на сета, на която отново само блокира от ретур, но Тийм реши да търси линията от форхенд, като вместо това, прати топа в аут.

1-0 – Разколебан изглежда Доминик Тийм, докато на съвсем различна честота вече е Григор Димитров. Българинът повежда във втория сет с подаване на нула.

1-1- Тийм успя да вкара отличен начален удар, когато най-много има нужда, като така отрази два брейкбола, а после успя да затвори гейма и да изравни.

2-1 – Опитва Тийм по някакъв начин да се задържи в сервис геймовете на Григор, но просто няма за какво да се хване, тъй като когато Димитров въобще го оставя да играе, бързо приключва точката, а в повечето случаи дори не се стига дотам, защото сервисът на нашия върши отлична работа.

3-1 – Пробив! Григор Доминира в разиграванията, но не всеки път успява да стигне до такива, защото бекхенд ретурът му продължава да е лесна плячка за Тийм. Двамата докараха нещата до дюс, а в последвалото разиграване Тийм пласира сечен бекхенд в мрежата. На брейкбола игра на втори сервис, но отличен ъгъл и форхенд по късия дигонал извадиха нашия от баланс и той сбърка. В следващото разиграване Тийм игра дълбок бекхенд по диагонала, а после излезе на мрежата с елегантно воле, но Димитров се добра до топката и матира опонента си с взриваващ трибуните пасинг шот. Накрая Доминик се пречупи и бе пробит.

3-2 – Пробив! Всичко изглеждаше перфектно за Григор, който обаче при 30-30 направи непредизвикана грешка от бекхенд, въпреки че топката му бе удобна и в центъра на корта. На брейкбола последва нов пропуск на нашия, който без да бъде притесняван пресили форхенд по обратния диагонал.

3-3 – Григор затвърждава тенденцията да е по-успешен в разиграванията, когато посреща, и поведе 30-0. Тийм обаче бързо стопи преднината, а при 30-30 записа ас, а после взе и подаването си.

3-4 – Пробив! Усети се спад в нивото на Григор, а това помогна на Тийм да поведе 40-15. На първия брейкбол Димитров вкара силен сервис, а блок ретурът на Доминик излезе в аут. В следващото разиграване обаче непредизвикана грешка на първата ни ракета осигури пробив и пълен обрат за съперника в сета.

3-5 – Тийм поведе 40-0 без да дава възможност на Димитров да играе, а после затвърди пробива на нула. Димитров ще подава за оставане в сета.

4-5 – Тийм имаше всички предпоставки да вярва, че може да приключи сета, но накрая се разконцентрира и лош контакт от форхенд при 30-30 осигури геймбол на Димитров. В следващото разиграване нашият прати бекхенд в мрежата – дюс. Българинът продължи да има проблеми, но пък ги компенсира с няколко блестящи отигравания, за да се задържи в сета.

4-6 – Сет за Доминик Тийм! При 0-30 Григор пласира неспасяем пасинг шот, но ретур в мрежата после и ретур в аут на следващата точка пратиха сета на сметката на Тийм.

1-0 – Трудно начало за българина, чийто първи сервис отново изчезна. При 30-30 пък непредизвикана грешка осигури ранна възможност за брейк на Тийм, която Григор спаси с два аса, осигурявайки си и гймбол. На него дълбок фохенд по обратния диагонал и форхенд уинър по правата пратиха частта в посоката на българина.

2-0 – Пробив! Не мина много време преди и Григор Димитров да достигне до своя шанс за пробив. Като при 40-40 Тийм сбърка, а в следващото разиграване след продължителен бекхенд дуел по диагонала Доминик първи реши да смени посоката на разиграването и потърси линията по правата, но изкара топка в аут.

3-0 – Експресен сервис гейм за Григор Димитров! Нашият поведе 40-0, а в следващото разиграване опонентът му прати форхенд в мрежата. Така първата ни ракета е крачка по-близо до крайния успех и мач с Борна Чорич.

3-1 – Сервис гейм за Доминик Тийм.

4-1 – Димитров държи далеч зад основаната линия съперника и се стреми да не изпуска инициативата, както стори във втория сет. При 40-30 австриецът изкара бекхенд в аут.

4-2 – Задържа се Тийм в мача, като при 40-30 в своя полза вкара хубав сервис, с който свали от събралото му се напрежение. С наближаването на заключителната част обаче започва да лични колко повече залага на сигурността.

4-3 – Пробив! При 30-30 Григор пресили удобен форхенд. В следващата точка игра на втори сервис и направи двойна грешка, подарявайки рибрейк на съперника.

4-4 – Връща се в мача световният №9. При 30-0 той спечели точката без да влиза в разиграване, а после пропиля първия геймбол с двойна грешка. Прошка в следващата точка обаче нямаше – хубав втори сервис и форхенд уинър по правата върнаха интригата.

5-4 – При 15-15 Димитров реализира точка със смач, а в после разходи опонента си по основната линия и го принуди да сбърка. На първия геймбол нашият обаче не намери топката с центъра на кордажа и сбърка форхенд, но на втория дори не влезе в разиграване.

5-5 – Сервисът на Тийм отново свърши чудесна работа, като австриецът записа 3 поредни точки без да влиза в разиграване, за да затвори гейма на 15.

6-5 – Поне тайбрек си осигури Григор Димитров, след като при 40-30 пласира дълбок форхенд по диагонала, на който Тийм отвърна с бекхенд в аут.

6-6 – Отново безупречен сервис на Доминик Тийм, който вкарва развръзката на мача в тайбрек.

6-7(9) – Победа за Доминик Тийм! Григор атакува ретура на съперника с форхенд уинър по диагонала и поведе. Тийм отвърна с ас за 1-1 точки, а с форхенд уинър по правата поведе. Първият минибрейк дойде на сметката на Григор Димитров, който поведе 4-2 след форхенд в мрежата на световния №9. След продължително разиграване при 4-3 първата ни ракета пласира неспасяем бекхенд уинър по правата, а после достигна и до три мачбола, след като Тийм пресили форхенд – 6-3. Ретур в аут го лиши от първия, а отлично изградена атака, завършила с воле уинър, намали пасива на Тийм на 5-6. При този резултат обаче Григор вече имаше сервис за победата, но сбърка форхенд. С форхенд уинър по обратния диагонал нашият си заслужи нов мачбол, но Тийм спаси и него след ретур в аут – 7-7. До първи мачбол достигна и 9-ият в света, след като Димитров пресили бекхенд. В напрегнато следващо разиграване Григор премина постепенно в контраатака и изравни, а с ретур в аут поведе 9-8. При 9-10 Григор трябваше да спасява мачбол, но направи лош контакт с топката и това сложи край на мача.

TennisKafe.com


Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH