На живо: Григор Димитров – Корентин Муте 6-2 6-3 6-7(4) 3-6 1-6

На живо: Григор Димитров - Корентин Муте 6-2 6-3 6-7(4) 3-6 1-6

Григор Димитров започва десетото си участие на Уимбълдън срещу французина Корентин Муте, като мачът ще стартира след развръзката на срещата между Маркета Вондроушова и Мадисън Бренгъл на корт №15. Двубоят между двете вече завърши при резултат 6-4 6-4 за американката.

Високият 175 сантиметра тенисист е №84 в ранглистата на АТР в момента, като това е и най-високата позиция в кариерата му.

Българинът за пръв път ще играе срещу този опонент, а победителят среща Феликс Оже-Алиасим, който надигра Васек Поспишил в четири сета.

Коментари на живо:

1-0 – Григор изостана с 15-30 в първото си подаване, но успешно откри сметката си след обрат в гейма.

2-0 – ПРОБИВ, ДИМИТРОВ – Французинът започна да играе агресивно, но сгреши два форхенда в аут, а след това сбърка на мрежата и сдаде подаването си след загубен гейм на 15.

3-0 – Муте предизвика грешка на българина в началото на следващия гейм, а после се справи с няколко солидни удара на Димитров от дъното на корта. Те принудиха полуфиналиста от 2014 г. да сгреши смач и да изостана с 0-30. Последва грешка на Григор от форхенд, която даде на Корентин два поредни брейкбола. Световният №49 обаче реализира ас в точния момент, а после впечатли с перфектен минаващ удар и се измъкна.

3-1 – Григор се възползва от поредна грешка на опонента в следващото му подаване и поведе с 30-15, но Муте използва любимия си прийом – игра на мрежата, за да си вдъхне увереност. Впоследствие пък записа първи гейм на сметката си.

3-2 – ПРОБИВ, МУТЕ – Световният №84 наложи темпото си и поведе с 40-30, след което реализира брейкбола за да върне пробива.

4-2 – ПРОБИВ, ДИМИТРОВ – Димитров отново наложи темпото си от посрещане и се възползва от няколко грешки на Муте, след което проведе методично разиграване и раздвижи френския тенисист по корта, за да може да си осигури брейкбол след уинър. Муте пък допусна двойна грешка и Григор отново се озова напред с пробив – 4-2.

6-2 – СЕТ, ДИМИТРОВ – Серията на Димитров продължи с трети пореден гейм, който му осигури и преднина в частите. Муте направи двойна грешка в най-неподходящия момент и изостана в сетовете с 2-6.

Статистика от сет №1:

Процент вкаран първи сервис: Димитров – 68%, Муте – 56%; Процент спечелени точки на първи сервис: Димитров – 65%, Муте – 57%; Спечелени точки на втори сервис: Димитров – 50%, Муте – 18%; Уинъри: Димитров – 7, Муте – 8; Непредизвикани грешки: Димитров – 4, Муте – 9.

НАЧАЛО НА ВТОРИ СЕТ:

1-0 – Французинът започна силно втората част и затрудни Григор от посрещане. Той го предизвика на мрежата и го надигра, след което поведе с 40-15. Българинът обаче отново намери в сервиса силно свое оръжие и успя да обърне развоя на събитията.

1-1 – Димитров отговори със силна игра на ретур, а при 30-30 закова топка на линията. Корентин поиска „ястребово око“, тъй като претендираше, че ударът е в аут, но не се оказа прав и се изправи пред пореден брейкбол. Изравни, но топ тенисистът ни показа най-добрите си оръжия. Проведе прекрасно разиграване и завърши с воле от плонж за нова точка за пробив. Постепенно обаче 84-ият в света наложи темпото си и изравни.

3-2 – Сервисът на първата ни ракета попадаше често в корта и след почивката, което му носеше дивиденти. В два случая в петия гейм той дори не стигна до разиграване след  началния си удар. Впечатли също така с форхенд уинър по диагонала, за да поведе с 3-2.

4-3 – В много случаи в тази втора част Григор успяваше да притиска съперника далеч зад крайната линия и да вкарва дълбоки удари от дъното на корта, които да не позволяват на Муте и най-малкия шанс за минаващо изпълнение. Тази тенденция продължи, а Димитров записа и уинър по правата, за да затвърди преимуществото си.

5-3 – ПРОБИВ, ДИМИТРОВ – 20-годишният тенисист не съумяваше да намери ритъма си. Допусна нова грешка и изостана с 0-15 в осмия гейм, а Димитров усети момента, в който да атакува. Свали топката ниско и Муте не успя да изиграе воле, след което мрежата влезе в помощ на топ тенисиста ни и той се добра до три поредни точки за пробив. Справи се от втори опит и застана на сервис за спечелване на втората част.

6-3 – СЕТ, ДИМИТРОВ – Българинът не изпита особени затруднения и, благодарение на добрия начален удар, поведе с 2-0 сета.

Статистика от сет №2:

Процент вкаран първи сервис: Димитров – 78%, Муте – 83%; Процент спечелени точки на първи сервис: Димитров – 76%, Муте – 63%; Спечелени точки на втори сервис: Димитров – 83%, Муте – 20%; Уинъри: Димитров – 14, Муте – 10; Непредизвикани грешки: Димитров – 2, Муте – 5.

НАЧАЛО НА ТРЕТИ СЕТ:

0-1 – 175-сантиметровият тенисист имаше нов подарък за съперника в началото на следващата част. Той сгреши на няколко пъти, и то от основни удари, за да може Григор да стигне до преднина 40-30 от посрещане. Френският тенисист се измъкна с форхенд уинър по правата, но впоследствие даде нов брейкбол след не особено добра акция на мрежата. Въпреки всичко се спаси и поведе в геймовете.

1-1 – С няколко добри сервиса Димитров също откри сметката си в частта.

2-1 – ПРОБИВ, ДИМИТРОВ – Григор на два пъти се добра до точки за пробив след добри комбинации и в крайна сметка за пореден път проби подаването на съперника, за да поведе с 2-1 в решителната трета част.

3-1 – Димитров се възползва от още няколко грешки на Муте и увеличи аванса си.

3-3 – ПРОБИВ, МУТЕ – Първата ни ракета изкара форхенд в аут в началото на шестия гейм, след което Муте се защити добре и реализира минаващ удар за 30-15. Впоследствие 84-ият в света спечели още едно разиграване и стигна до точка за пробив, а Григор я спаси след намеса на мрежата в негова полза. Корентин стигна и до нова точка за брейк, но акция на Димитров на мрежата предотврати връщането на пробива за пореден път. Не след дълго французинът стигна до още един шанс след мощен ретур и този път се възползва, за да върне паритета при 3-3.

3-4 – Френският тенисист затвърди пробива и поведе след гейм на 30.

4-4 – 20-годишният французин продължи с играта на мрежата и, макар да се провали, в следващото разиграване успя да изравни за 30-30. За Димитров стана опасно, тъй като топка в аут от неговата ракета даде на Муте скрит сетбол. Българинът обаче използва силния си форхенд, за да постави опонента в неудобна ситуация и да се измъкне. Абсолютно същият прийом му донесе и геймбол. Впоследствие топ тенисистът ни се възползва и изравни.

6-5 – ПРОБИВ, ДИМИТРОВ – При 5-5 българинът се възползва от грешка на съперника от форхенд, а след това свали ниско топката и му попречи да изиграе успешно воле, за да поведе с 30-0. Григор върна жеста на Муте, който изравни, но впоследствие стигна и до скрит мачбол след страхотна игра на мрежата. Възползва се от него и поведе с 6-5.

6-6 – ПРОБИВ, МУТЕ- Мрежата помогна на Муте в тежката ситуация, а после френският тенисист игра перфектно на мрежата. Стигна до 40-0 в най-важния момент, а Григор отрази два от брейкболите. Не се справи при третия си опит и не успя да затвори мача.

6-7(4) – СЕТ, МУТЕ – В началото на тайбрека Григор не беше максимално концентриран и допусна двойна грешка, която даде аванс от мини пробив на опонента му. Той поведе с 3-1, но българинът бързо изравни след перфектно воле на мрежата и добър начален удар.Серия от три поредни точки на Корентин обаче го изведе до три поредни сетбола. Григор се измъкна в една от ситуациите, но след това сдаде сета на французина.

Статистика от сет №3:

Процент вкаран първи сервис: Димитров – 67%, Муте – 54%; Процент спечелени точки на първи сервис: Димитров – 68%, Муте – 68%; Спечелени точки на втори сервис: Димитров – 40%, Муте – 55%; Уинъри: Димитров – 14, Муте – 11; Непредизвикани грешки: Димитров – 15, Муте – 12.

НАЧАЛО НА ЧЕТВЪРТИ СЕТ:

1-0 – Със солиден сервис и добра акция на мрежата Димитров започна добре четвъртата част и поведе още в началото.

2-3 – ПРОБИВ, МУТЕ – Григор се измъкна в колеблив сервис гейм за 2-1, а грешките му продължиха и в петия гейм. Тогава Муте реализира блестящ минаващ удар и след още няколко неточности на топ тенисиста ни поведе с 40-15. Димитров отрази първия брейкбол, но впоследствие сдаде подаването си и французинът поведе с 3-2.

2-4 – Българинът поведе при заставането си на посрещане, но после сгреши два пъти от форхенд и веднъж от бекхенд, а по този начин Муте затвърди за 4-2.

3-4 – Григор показа, че отново намира ритъма си в следващия гейм, като проведе добро разиграване и го завърши със смач, а после реализира още един уинър и намали резултата.

6-3 – СЕТ, МУТЕ – Муте пласира топка на линията в началото на деветия гейм, а след това се възползва от още няколко грешки на Димитров и спечели сета с 6-3, за да прати мача в пета решителна част.

Статистика от сет №4:

Процент вкаран първи сервис: Димитров – 76%, Муте – 70%; Процент спечелени точки на първи сервис: Димитров – 59%, Муте – 68%; Спечелени точки на втори сервис: Димитров – 57%, Муте – 63%; Уинъри: Димитров – 7, Муте – 5; Непредизвикани грешки: Димитров – 9, Муте – 5.

НАЧАЛО НА ПЕТИ СЕТ:

0-1 – Григор имаше шансове от посрещане на старта на петия сет, но сервис на линията на Корентин и още един добър начален удар откриха сметката на французина.

0-2 – ПРОБИВ, МУТЕ – Българинът допусна поредна грешка, която даде преднина от 30-0 на съперника му. Сякаш ритъма на топ тенисиста ни бе напълно нарушен и той изкара форхенд в аут, като по този начин изостана с 15-40. Французинът натисна в точния момент и реализира форхенд уинър по правата, за да осъществи пробив за 2-0.

0-3 – Френският тенисист спечели следващото си подаване на нула и затвърди пробива след няколко добри комбинации.

0-4 – ПРОБИВ, МУТЕ – Димитров продължи с грешките и даде нов брейкбол на опонента. Реализира ас и за момент се измъкна, но френският тенисист се възползва от нова неточност на българина. Последва и непредизвикана грешка от форхенд за топ тенисиста ни и той изостана с 0-4.

6-1 – ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ – МУТЕ  – Макар Димитров да записа първи гейм в тази решителна част и да поведе с 15-0 в следващото си заставане на посрещане, той не успя да намери сили за обрат и Корентин Муте го елиминира след 6-1 в петия сет.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH