Гледайте на живо: Григор Димитров – Лука Пуй 6-7(3) 7-6(0) 6-4

Гледайте на живо: Григор Димитров - Лука Пуй 6-7(3) 7-6(0) 6-4

Григор Димитров се изправя срещу французина Лука Пуй в борба за място на четвъртфиналите на China Open.

В сряда българинът победи коравия Стив Джонсън в три сета 7-5 6-7(9) 6-4, а още в понеделник днешният му опонент се справи с Йен-Хсун Лу 6-1 6-2.

Досега двамата имат един двубой помежду си, който бе на Ролан Гарос през 2013-а. Тогава Григор записа чиста победа 6-1 7-6(4) 6-1.

Мачът на първата ни ракета е трети по програма на National Tennis Stadium и трябва да започне след женския сблъсък Анджелик Кербер – Елина Свитолина, но със сигурност не преди 11 ч. наше време.

Букмейкърите дават предимство на Пуй с коефициент 1.72, а победата на Димитров се оценява на 2.00. Срещата може да гледате чрез линковете на TennisKafe.com

Линк 1 | Линк 2 | Линк 3
Коментари на живо:

 0-1 – Не тръгна добре Лука Пуй, който от самото начало показа намерението си да бъде агресивен. Изостана 0-15, но после записа хубаво воле уинър на мрежата. Има проблеми обаче да първи сервис – нещо, от което нашият може да се възползва в мача. При 40-30 пък френският тенисист направи първата си двойна грешка. Все пак опонентът на Димитров си взе подаването, но не бе никак убедителен.

1-1 – Бърз сервис гейм на нула за Григор, който при 40-0 завърши с прекрасна комбинация и форхенд уинър по правата.

1-2 – Французинът продължава с непредизвиканите грешки и отново изостана 0-15, но после изравни, след като излезе на мрежата и разгада следващи ход на българина. При 30-15 в своя полза записа трета двойна грешка от началото и подаването му все още страда. Добра се до геймбол, а в следващото разиграване хубаво си отвори корта, навлезе навътре, но вместо да реализира уинър, намери мрежата. Стигна се до дюс, Пуй взе предимство, прати българина далеч зад основната линия, откъдето той сбърка.

2-2 – Стана по-агресивен Григор, сервисът му върви. Личи, че той има план за мача и идея във всяко разиграване. Изпита обаче първи затруднения при 30-15 в своя полза, когато Пуй смени ритъма и прибегна до сечен бекхенд – 30-30. После обаче нашият затвори гейма на 30 без колебание.

2-3 – При 15-15 статистиката показваше, че французинът вкарва едва 48% от първия си сервис, после обаче записа мощен ас. Резултатът стана 30-30 след негова непредизвикана грешка. Засега играта му е много непостоянна. Димитров се добра до първи брейкбол след отличен пасинг шот в следващото разиграване, но опонентът му съумя да го неутрализира. След това взе предимство, а топка в аут на българина му донесе гейма.

3-3 – Григор изпитва леки проблеми, когато се опитва да навлезе навътре в корта, защото в повечето случаи Пуй реагира адекватно от основната линия. Французинът обаче не е намерил ритъма си и това улеснява българина. Нашият дръпна 30-15 и опита да дръпне спусъка в следващата точка, но бекхендът му не намери очертанията. При изоставане от 30-40 френският тенисист реши да търси печеливш удар от ретур, но прати топка в аут.

3-4 – Лука Пуй или печели точки без да влиза в разиграване, или въобще не вкарва първи сервис. В разиграванията също редува проблясъци и непредизвикани грешки. Досега Григор предпочиташе да стои на основната линия, но при 15-40 взриви трибуните със “slam dunk”. Не успя обаче да попречи на съперника си повече.

4-4 – Безапелационен е българинът, когато вкарва топката в игра. Сервисът му е много солиден, а нашият диктува всичко на корта.

4-5 – Опонентът на българина е по-активен на мрежата, но дори от изгодни позиции трудно записва точки, защото Димитров преследва всяка точка. Пуй обаче за първи път вдигна нивото и дръпна 40-0. Накрая затвори частта на 15 с безпощаден ас.

5-5 – Сериозна подкрепа има от трибуните за Димитров, чува се дори българска реч. Нашият поведе 30-0 след прекрасен ас, а после притисна опонента си, който направи 16-та непредизвикана грешка от началото. Димитров записа сервис гейм на нула.

5-6 – Уикален уинър направи Димитров при изоставане от 0-15 – слайс бекхенд пасинг шот. Нещо, което наистина рядко виждаме. Съперникът му продължава да показва колебливост, но при 30-30 отново изпрати бомба от сервис, а в следващото разиграване материализриа геймбола си с воле уинър.

6-6 – Целеустремен е Григор Димитров, излъчва увереност и играта му върви. Поведе 30-0 с пореден ас, а после и 40-0 с  прецизен минаващ удар. Пуй от самото начало излиза на мрежата при първа възможност, но дори и това спря да му носи успех – тайбрек.

6-7(3) – Сет за Лука Пуй! Първият минибрейк бе на сметката на Пуй, който дръпна 2-0 в тайбрека. Той намери сервиса си в най-важния момент и почна да дърпа конците в разиграванията, показвайки тотално различно лице. Дръпна 6-3 и стигна до три сетбола. Бекхенд в мрежата на нашия пък осигури сета на опонента му.

1-0 – Не дава признаци да е разочарован Григор. Разхожда опонента си по корта и дръпна 40-15. Показва все пак леко колебание на първи сервис, което пък позволи на съперника му да атакува – 40-40. Българинът успя да запише сервис гейм.

1-1 – Поне в първите два гейма след почивката ролите от първия сет се размениха. Пуи записа най-лесния си гейм от началото.

2-1 – И двамата показва склонност да излизат на мрежата, агресивни са и не се колебаят да търся печеливши удари. Нашият дръпна 40-15, а после опонентът му сбърка в опит да играе воле.

2-2 -Много по-равностоен стана мачът, но пък нелепите грешки на Пуй продължават, който много често не уцелва тайминга при форхенд, а ракетата му произвежда удари, които отиват на трибуните. Той поведе 40-30, а после записа четвърта двойна грешка от началото и се стигна до дюс. В най-трудните моменти обаче сякаш става непоклатим и взе подаването си.

2-3 – Пробив! Почнаха само на втори сервис да играят и двамата. Пуй обаче бърка от елементарни ситуации, когато опонентът му е неубедителен. Докато нашият не е достатъчно настоятелен при ретур, когато посреща. При изоставане от 30-40 френският тенисист стигна до дюс с отличен дроп шот, а после се добра и до първата си точка за пробив от началото на мача. След което получи подарък от българина и проби.

2-4 – Тъкмо изглеждаше, че французинът е станал по-постоянен, но при 30-0 в негова полза опонентът му пласира лазерно насочен ретур уинър по правата, а след това успя и да изравни. Стана 40-40 когато двамата размениха по непредизвикана грешка, а само липсата на късмет попречи на Димитров да се добре до точка за пробив, защото първо ударът на Пуй закачи филето, а после нашият прати топка в аут. Накрая Лука затвърди брейка.

3-4 – Поведе 40-0 българинът, но следващата точка за опонентът му, който атакува втория сервис на нашия и записа уинър. Димитров обаче не изпита повече затруднения и взе подаването си.

3-5 – Изглежда, че най-доброто Пуй пази, за да удържи, когато вкарва топката в игра. Димитров обаче е решен да се върне в мача. Поведе 40-30 френският тенисист, а после прати Димитров зад основната линия, излезе на мрежата, а изваденият от баланс българин не успя да намери очертанията на корта.

4-5 – Григор поведе 40-0 за отрицателно време и завърши с ас. Остава му последна възможност, за да се отърва от отпадането.

5-5 – Пробив! Започна с грешка българинът, но после изравни на 15-15 с прекрасен бекхенд уинър по правата. В следващото разиграване опита лоб, който обаче не се получи и Пуй отново излезе напред 30-15. Пропуск от основната линия на французина означаваше брейкбол за Димитров, от който той се възползва по прекрасен начин и се върна в мача в последния възможен момент.

6-5 – Пуй изглежда разколебан и Димитров се оказва на гейм от успеха в сета след бърз гейм на 15.

6-6 – Григор спечели първото разиграване, но французинът пласира минаващ удар от бекхенд по правата и изравни. Димитров се добра до 30-30 с пасинг шот от форхенд, но благодарение на два топовни сервиса Пуй си осигури тайбрек и прекъсна негативната серия.

7-6(0) – Сет за Григор Димитров! Пуй изпълни необмислена къса топка и предостави ранен минипробив на своя опонент, а перфектен лоб на Григор му донесе нова точка на ретур и аванс от 3-0. Добре проведено дълго разиграване и ас по диагонала направиха резултата 5-0, а двойна грешка на Пуй означаваше смяна на полетата при 6-0 за ракета №1 на България. Димитров оформи перфектно проведения тайбрек с уникална защита, включваща отразен смаш и минаващ удар от форхенд по правата, въпреки че позицията му бе на метри зад основната линия. След категоричната победа със 7-0 в дългия гейм идва ред за трети сет, в който психологическото предимство ще бъде на страната на Григор.

0-1 – Пуй натискаше спусъка от форхенд в този гейм, на два пъти сбърка и изостана с 15-30, но все пак си измъкна подаването.

1-1 – Зачестиха грешките в играта на французина, който стои сковано и не се движи оптимално по корта в момента. Гейм на нула за Димитров, а двубоят навлиза в третия си час.

1-2 – Григор показа добри ръце в близост до мрежата, но Пуй достигна до стоп волето му и българинът можеше само да изгледа как топката преминава покрай него. Убедителен сервис гейм и за французина, който все още не се е предал.

2-2 – Нивото на начален удар на Димитров в момента е отлично и той е загубил една-единствена точка на собствен сервис досега в сета.

3-2 – Пробив за Григор Димитров! Две лежерни грешки на Пуй отвориха вратичка за Григор при 15-30, а топовен ретур от форхенд по обратния диагонал му предостави две възможности за пробив. Димитров се възползва още от първата след атака към мрежата със слайс бекхенд и майсторско воле.

4-2 – Още брак от форхенд за Пуй и Григор спечели нов гейм на нула. За разлика от втория сет във вчерашния мач срещу Джонсън, този път българинът не допусна моментален рибрейк и е на два гейма от победата. Димитров е спечелил 12 от общо 13-те разигравания на собствен сервис в сета.

4-3 – Пуй допусна двойна грешка, с което резултатът стана 30-30, но геймът бе затворен с два мощни сервиса.

5-3 – Още един перфектен гейм, завършен с ас. Димитров вече има 16 спечелени от 17 разиграни точки на свой начален удар в частта и трябва да повтори още само веднъж упражнението, за да се класира на четвъртфинал срещу Рафаел Надал или Адриан Манарино.

5-4 – Пуй не бе съвсем убедителен, но с бекхенд уинър по правата затвори подаването си на 30. Сега всичко е на ракетата на българина!

6-4 – Гейм, сет и мач за Григор Димитров! Григор намери на два пъти мрежата и изостана с 15-30, но с хубав сервис изравни точките, а Пуй изкара бекхенд ретура си много в аут и българинът получи първия си мачбол. Димитров се възползва моментално, след като бе търпелив в дълго разиграване и дочака грешка от слайс бекхенд на своя противник. Победа, класиране на четвъртфинал и двубой срещу Надал или Манарино за първата ни ракета!


Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH