Гледайте на живо: Григор Димитров – Миша Зверев 6-7(4) 6-2 6-4

Гледайте на живо: Григор Димитров – Миша Зверев 6-7(4) 6-2 6-4

Сезонът за Григор Димитров продължава в Ротердам, където българинът ще се опита да продължи шампионската си серия от София.

Първата ни ракета излиза срещу Миша Зверев, който в края на миналата седмица стана шампион на двойки в Монпелие заедно с брат си.

Зверев и Димитров нямат досега мач помежду си на ниво АТП, като първият им сблъсък ще започне около 16:00 ч. българско време.

Срещата ще може да наблюдавате по Mtel Sport 1 или чрез линковете на TennisKafe

Линк 1 I Линк 2 I Линк 3

Коментари на живо:

14:00 ч. – Григор Димитров е фаворит на букмейкърите, като коефициентът за него е 1.28 срещу 3.50 за Зверев

1-0 – Григор поведе лесно 40-0, но после опонентът му бързо навакса пасива. При 40-30 Зверев намери линията от ретур и се стигна до дюс. Българинът обаче взе предимство, а после Миша сбърка форхенд.

1-1 – Зверев поведе 30-0, а на следващата точка Миша усети обратния диагонал на Григор, но волето му попадна в аут. При 40-15 Зверев завърши с воле уинър.

2-1 – Усеща се леко напрежение в играта на Григор Димитров, който при 30-15 от лесна ситуация пласира форхенд в аут. След ас обаче си осигури геймбо, на който игра на втори сервис, а ретур в аут донесе частта на първата ни ракета.

2-2- Намери засега рецепта Григор да взима повече точки от ретур, като заигра по-агресивно и навлизаше навътре в корта. При 30-40 првата ни ракета пробва да дръпне спусъка от ретур, но не намери целта.

3-2 – Бърз сервис гейм за Григор Димитров.

3-3 – Намери линията нашият за 15-15, а после се добра и до два брейкбола. На първия обаче пласира бекхенд в мрежата, а на втория българинът сбърка от форхенд. Българинът пропусна и нов шанс да пробие, а накрая Зверев взе подаването си.

4-3 – Григор няма никакви проблеми с това да взима подаването си и за него до края остава задачата да намери рецепта да преодолее сервис волето на Миша Зверев, който вече даде няколко признака, че може да се пропука.

4-4 – След чудесен ретур нашият стигна до 30-30, но после пробва лоб, който не се получи. На геймбола Миша Зверев не показа колебание и изравни.

5-4 – Игра агресивен ретур уинър на втори сервис за нашия левичаря, но след отличен кик сервис Григор поведе отново и си осигури два геймбола. На първия Димитров пласира пасинг шот и отново е напред в резултата. Зверев ще сервира за оставане в сета.

5-5 – Зверев поведе 40-15. На първия геймбол тръгна на мрежата, но Димитров пласира ретур уинър. Опита същото на следващата точка за затваряне на гейма, но не успя.

6-5 – След форхенд в мрежата Григор изостана 0-15, а после сгреши воле на следващата точка. Сервисът на първата ни ракета го спаси на следващата точка, а воле на Зверев в мрежата означаваше 30-30. Григор се добра до геймбол, след като хубаво избяга на форхенда си и записа уинър, а после опонентът му сбърка. Така нашият си осигури поне тайбек.

6-6 – Габаритите на Зверев му помагат лесно да покрива корта, а перфектната му игра на мрежата му осигури два геймбола. След два перфектни ретура обаче Димитров се добра до дюс. Следващите две точки обаче бяха на сметката на Миша Зверев, който си осигури тайбрек.

6-7 (4) – Сет за Миша Зверев! Пръв в неизгодно положение Миша Зверев постави съперника си за 3-1. На следващата точка Григор направи двойна грешка и доближи още повече опонента си до взимането на сета. При 5-4 бекхенд в мрежата на първата ни ракета осигури два сетбола за съперника му, а ретур в аут сложи край на частта.

0-1 – Добри волета на Миша Зверев, който поведе експресно 40-0, а после без да влиза в разиграване материализира още първата си точка за затваряне на гейма.

1-1 – Игра сервис-мрежа Григор Димитров на втори сервис при 15-15 и ходът му се оказа успешен. Началния удар на българина обаче засега никак не върви. След атрактивно разиграване Зверев демонстрира отлично предвижване по корта, но накрая първата ни ракета стигна до два брейкбола след бекхенд уинър по късия диагонал. Напият се възползва от први опит и изравни.

1-2 – Когато Димитров играе добри ретури, опонентът му няма достатъчно време да излезе на мрежата, което носи успех на нашия. Димитров стигна до брейкбол, но на него не успя да намери очертанията на корта. Опит за минаващ удар на българина не се получи при 40-40, а аут от ретур осигури гейма за Зверев.

2-2 –  Григор поведе 30-15 след чудесна атака, атакувайки сечения бекхенд на опонента си. Воле в аут на Зверев даде два геймбола на Димитров, а ретур в аут сложи точка на частта.

3-2- Пробив! Григор поведе 0-30 благодарение на хубав пасинг шот. В следващото разиграване Зверев усети посоката на нашия, но игра в мрежата и трябваше да спасява 3 брейкбола. Още от първия обаче българинът се справи.

4-2 – Ас №4 на Григор му донесе преднина от 30-15, а българинът без да влиза в разиграване взе и следващите две точки, за да затвърди.

5-2 – Пробив! Григор не се двоуми да атакува дори първия сервис на германеца, като поведе 30-15. На следващата точка Зверев игра на втори сервис, но след поредно излизане на мрежата завърши с воле. Миша направи двойна грешка при 40-30, а лош контакт от ретур на Димитров даде нов геймбол. Димитров обаче продължи да е настоятелен и стигна до скрит сетбол, на който запази спокойствие и проби с отличен бекхенд ретур.

6-2 – Сет за Григор Димитров! След дълбоко воле Димитров принуди съперника си да сбърка, а после поведе 30-0 с ас на втори сервис. Григор си заслужи три сетбола и последва ретур в аут.

0-1 – Бързо Зверев поведе 40-0 преди да сбърка воле. Прекрасен ретур на Димтров намали пасива му на 30-40, но воле уинър на германеца донесе откриващия гейм на третата част на сметката на Зверев.

1-1 – Бърз сервис гейм за Григор Димитров, чийто начални удари продължават тенденцията българинът от началото на мача да не е дал нито една точка за пробив на опонента си.

1-2 – Зверев поведе в гейма с ас №4, а после след няколко грешни ретура на Димитров си осигури два геймбола. При изоставане от 30-40 нашият сбърка форхенд.

2-2 – Бърза развръзка търси Григор Димитров в разиграванията, а когато ретурът на Зверев намери очертанията на корта, българинът пласира безпроблемно печеливши удари. При изоставане от 30-40 германецът успя с отличен форхенд уинър да стигне до дюс, но осмия ас на Григор в мача му осигури нов геймбол. На него обаче първата ни ракета направи двойна грешка – 40-40. В следващата точка бекхенд в мрежата на българина значеше брейкбол, който обаче Григор отрази след хубав начален удар и форхенд уинър. Воле на линията донесе поредна точка за затваряне на гейма на най-добрия ни тенисист, който този път бе безапелационен с ас №9 от началото на срещата.

3-2 – Пробив! След ретур уинър на Григор и воле в аут на Зверев, световният №12 дръпна 30-0. В следващата точка бекхенд уинър на Григор матира германеца и донесе 3 брейкбола. Пореден отличен ретур на първата ни ракета затрудни максимално Миша, който сбърка на мрежата.

3-3 – Пробив! Григор потегли с четвъртата си двойна грешка от началото на мача, а после игра на втори сервис, което позволи на опонентът му да има време да излезе на мрежата и да пласира воле уинър. Форхенд уинър на германеца му донесе 3 точки за връщане на пробива. Ретур в аут и пропуск от бекхенд отрази два брейкбола – 40-30, а късметът много помогна на нашия след това – форхенд на Димитров закачи филето и така топката прехвърли навлезлия навътре Зверев, който нямаше какво да стори. Зверев обаче намери невероятен ъгъл от ретур след това, за да си донесе четвърта възможност да пробие. Лифтираният бекхенд на Миша го предаде за дюс, но той после си осигури нов брейкбо след отлично воле. На  брейкбола Григор сбърка бекхенд – рибрейк.

4-3 – Пробив! Зверев почна с двойна грешка, а после игра на втори сервис, което позволи на Григор да запише ретур уинър. Блок ретурът на Григор след това обаче попадна в мрежата, но българинът все пак стигна до два брейкбола. Зверев отрази първия след хубав сервис, извадил от баланс нашия, и воле уинър. На втората точка за пробив обаче бекхенд уинър на българина взе подаването на опонента му.

5-3 – Григор този път лесно дръпна 30-0, а после записа ас. Възползва се още от първия геймбол и вече е по-близо до победата от съперника си.

5-4 – При 30-30 Зверев усети следващия ход на Григор и реализира воле уинър, после обаче германецът сбърка протоколен смач. Осигури си геймбол с ас, който после реализира. Григор ще сервира за победата.

6-4 – Победа за Григор Димитров!  Хубав ретур на Зверев максимално затрудни българина, който остана статичен и брати бекхенд в мрежата. При 15-15 Димитров пресили форхенд, но изравни без да влиза в разиграване. Ас по правата на нашия значеше мачбол, на който първата ни ракета заложи на сигурно, но именно той бе играчът, който сбърка – дюс. Григор стигна до нова точка за продължаване във втори кръг, като този път завърши с пасинг шот.

TennisKafe.com


Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH