Гледайте на живо: Григор Димитров – Стийв Джонсън 7-6(6) 6-7(3) 4-6 2-6

Гледайте на живо: Григор Димитров - Стийв Джонсън 7-6(6) 6-7(3) 4-6 2-6

Мачът на Григор Димитров срещу Стийв Джонсън от третия кръг на Уимбълдън започна в петък, но заради преваляванията над Лондон бе отложен за събота от 13:00 ч. българско време.

Вчера българинът допусна пробив в петия гейм, но играта, която показа, беше обнадеждаваща. Срещата на първата ни ракета може да гледате по Sport+HD, както и от линковете в TennisKafe.com.

Линк 1 I Линк 2 I Линк 3

26-годишният Джонсън е номер 29 в световната ранглиста. Американецът е спечелил само една титла в кариерата си до момента и е заработил близо 2.6 милиона долара от наградни фондове. Димитров и Джонсън са си разменили по една победа.

Българинът спечели на Уимбълдън през миналата година със 7-6(8) 6-2 7-6(2), след което загуби на турнира във Вашингтон с 3-6 6-1 3-6.

Коментари на живо:

1-0 – Неприятно начало за Григор, който се оказа изоставащ с 0-40, но след това се измъкна от трудната ситуация. Българинът отрази първия брейкбол с форхенд уинър, а после пласира добър сервис. Последва дълго разиграване, в което нашият показа здрави нерви и стигна до дюс. След няколко равенства българинът удържа.

1-1 – Със страхотен минаващ удар от бекхенд българинът стигна до 30-40 и първата си точка за пробив. Джонсън обаче отговори с мощна игра и се спаси. Заредиха се още равенства, сред които Димитров имаше още един шанс, но в крайна сметка американецът удържа.

2-1 – Страхотен гейм за Григор, който на даде точка на опонента си.

2-2 – Гейм без напрежение и за Джонсън. Той даде само една точка на Григор след хубав ретур на българина.

2-3 – Пробив! Джонсън отново притисна българина и след като стигна до 0-40 и нови три възможности, изстреля снаряд на линията, който беляза брейка.

2-4 – Димитров стигна до две възможности за моментален рибрейк при 15-40, но Джонсън се справи. После американецът направи двойна грешка, но нашият отново не успя. В крайна сметка американецът спечели гейма си, затвърждавайки пробива.

3-4 – Григор обърна гейма си от 15-40 и се наложи да отразява нови три брейкбола на американеца.

МАЧЪТ Е ПРЕКЪСНАТ ЗАРАДИ ДЪЖД

3-5 – След подновяването на играта Григор достигна до точка за пробив, но противникът му неутрализира. А след умело излизане на мрежата и форхенд воле успя да вземе сервис гейма си.

4-5 – Светкавичен сервис гейм за българина, който спечели подаването си на нула. Играта на Димитров е много агресивна и той не се притеснява да навилиза навътре в корта, а от основната линия е стабилен. Джонсън обаче сервира за сета.

 5-5 – Пробив!  Нашият стигна до три точки за пробив. Той натисна форхенда на опонента си, който допусна три непредизвикани грешки, след четвъртата такава Григор проби – 40-15.

6-5 – Играта на Димитров е изключително ефективна. Той обърна резултата, а американецът няма отговор от ретур.

6-6 – Откакто обаче нашият поведе, той остави Джонсън да диктува темпото и започна да чака негова грешка, което въобще не му донесе успех. Джонсън поведе 40-30 и при този резултат Григор пресили форхенда си и го изкара в аут, за да вкара сета в тайбрек.

 7-6(6)- Сет за Григор Димитров! Бекхенд слайсовете на американеца много затрудняваха опонента му. Форхендът му пък драстично се подобри, а бомбите, които пласираше при сервис, караха Димитров да дава всичко от себе си. Джонсън непрекъснато излизаше на мрежата, а волетата му бяха много прецизни, Григор обаче отвърна подобаващо и спаси сетбол, след като американецът опита топ спин лоб, но не му се получи – 5-6.  При 7-6 нашият принуди Джнонсън да сгреши и проби подаването му.

0-1 – Стийв Джонсън записа десетия си форхенд уинър в мача, за да достигне до три геймбола. Материализира още първия, записвайки бърз сервис гейм на нула.

1-1 – Димитров обаче отвърна по същия начин

1-2 – Американецът продължи с вариативната си игра, която тормозеше противника му. Григор обаче взе много точки от посрещане, а и драстично намали непредизвиканите си грешки, които допускаше в петък.

 2-2 – Григор поведе 15-0 след сбъркан лоб на противника му. При изоставане от 0-30 Джонсън записа бекхенд уинър, след като нашият излезе на мрежата но не покри корта, а споле Григор направи двойна грешка – 30-30. Димитров обаче беше брилянтен. Поведе 40-30, а в следващото разиграване пусна елегантна къса, която му донесе гейма.

2-3 – Бекхендът на американеца загуби остротата си и му се наложи да спасява брейкбол. Въпреки че взе гейма си, играта му страдаше от класата, която показваше Григор Димитров, който беше много бърз, реагираше на секундата и предугаждаше ходовете на опонента си.

3-3 – Играта на нашия ставаше все по-разнообразна, а начинът, по който сменя посоката на разиграванията, напомняше за най-силните му периоди. След мощен ас той стигна до геймбол, а при преднина от 40-30 излезе на мрежата и отигра прекрасно воле.

3-4 – Американецът продължи да бомбандира от форхнед. Поведе 40-15, записвайки четвъртия си ас и завърши с форхенд уинър.

 4-4 – При 15-0 в полза на българина, той падна лошо, но не пострада сериозно, въпреки че се изправи трудно. Започна обаче да се движи по бавно, превъзмогнал болката, той показа характер и спечели подаването си.

4-5 -Въпреки падането на Григор, Джонсън не промени тактиката си. След бекхенд уинър поведе 40-0. Опита дроп шот все пак и записа бърз сервси гейм на нула.

5-5 – Нашият продължи да играе прекрасно и завърши с ас при преднина от 40-15

5-6 – Американецът е много настоятелен и няма никакво намерение да се предава. Сервисите му са мощни и затрудняват Григор, а играта му на мрежата е почти безгрешна.

6-6 – Джонсън поведе 15-0 с форхенд уинър по правата. Това обаче сякаш само подразни българина, който записа ас за 30-15, а след форхенд уинър по диагонала достигна до геймбол, който материализира и вкара сета в тейбрек

6-7(3) – Сет за Стийв Джонсън! Двамата си размениха по един минибрейк в началото. Американецът поведе 3-2 с бекхенд воле, а после проби за 4-2. Третата му поредна точка в тайбрека дойде след прецизен бекхенд уинър по правата. Преобразяването в играта му доведе до пореден минибрейк – 7-3. Сетът се реши от ключови моменти, тъй като Григор не показа слабост нито за момент, напротив, играта му спореше. Но на фона на равностойния характер на мача, равенството изглежда справедливо.

МАЧЪТ Е ПРЕКЪСНАТ ЗАРАДИ ДЪЖД

 0-1 – Пробив! След подновяването на играта ритъмът на мача стана много по-бавен. Добрата новина за Григор е, че инерцията на Джонсън си замина заедно с дъжда. Лошата е, че българинът също ще се нуждае от време, за да вдигне оборотите. Той спаси три брейкбола, а опонентът му не се притесняваше да дърпа спусъка от ретур. След излизане на мрежата и смач Григор получи пореден геймбол, но направи двойна грешказа за петия дюс в гейма, а после изкара топката в аут. Американският тенисист материализира четвъртата си точка за пробив, след като Димитров изпрати бекхенда си в мрежата.

0-2 – Джонсън затвърди пробива и е много ефективен. Изглежда си е взел забелжка от пропуските до тук в срещата.

0-3 – Пробив! Григор изостана 0-30 в гейма и допусна двойна грешка, давайки три точки за пробив на съперника си. При последвалото разиграване той излезе на мрежата, но сгреши.

МАЧЪТ Е ПРЕКЪСНАТ ЗАРАДИ ДЪЖД

 1- 3- Пробив! След като кортът отново беше годен за игра, а времето позволяваше, Григор направи рибрейк и не позволи на опонента си да наклони везните необратимо в своя полза. При изосаване от 15-40 американецът прати форхенда си в мрежата.

2-3 – Българинът най-накрая започва да пласира ударите си в бекхенд страната на противника си и това му донесе успех. Григор затвърди пробива си с отличен форхенд уинър  по късия диагонал при 40-15.

2-4 – Джонсън все още има брейк прединина, но играта му е коренно променена и дава много точки на българина на свое подаване.

2-5 – Пробив! Геймът мина през дюс, но тогава американецът направи убийствен форхенд уинър по правата. При следващото разиграване Григор прати топката в аут.

3-5 – Пробив! Джонсън не издържа на напрежението. Той изостана 0-30 в гейма. Успя да навакса, но тогава Димитров дръпна спусъка от ретур и стигна до брейкбол. Американецът направи двойна грешка и рибрейкът бе осъществен.

4-5 – Прекрасен бърз сервис гейм на нула за Григор, който играе много освободено и рискува, защото няма какво да губи в сета.

4-6 – Сет за Стив Джонсън! При изоставане от 0-15 Григор опита лоб след като излезе на мрежата, но това беше грешка. Джонсън заби мощен смач и поведе 0-30, а после достигна до три сетбола, реализирайки втория с ас. По време на втория се Димитров показа характер, показа непримиримост, но и опонентът му много вдигна нивото на играта си, а бомбите, които пращаше от форхенд му носеха голям успех.

0-1 – Пробив! Джонсън записа първата точка за сета с форхенд воле уинър, а после достигна до два брейкбола – 40-15. Григор спаси първия, но после ударът му излезе в аут.

0-2 – Геймът мина два пъти през дюс. Американецът продължи да залага на мощта си и се придвижваше отлично по корта. Григор изпусна нервите си за момент и хвърли ракетата си.

1-2 – Димитров поведе 0-30 и при този резултат игра перфектен форхенд уинър по правата, който му донесе три геймбола. В следващото разиграване българинът продължи да е настойчив и принуди Джонсън да сбърка и да изпрати топката в мрежата.

1-3 –  На няколко пъти Григор взе грешно решение по време на гейма и все повече се доближава до загубата на мача.

2-3 – Димитров поведе 30-0 след отлична смяна на посоката на разиграването и бекхенд уинър по диагонала. Американецът намали на 30-15 и отново започна да вали при този резултат. Мачът беше прекъснат, но кортът не бе покрит. Официалните лица подновиха срещата и Григор взе подаването си.

2 -4 – Бърз сервис гейм на сметката на Джонсън, който се приближава до победата в мача.

2-5 – Пробив! Американецът е пределно мотивиран и играе ефективно. Съпротивата на Димитров почти е сломена. Джонсън достигна до три брейкбола и осъществи още първия. Времето обаче отново се развали и мачът бе прекъснат заради обилния валеж.

2-6 – Победа за Стийв Джонсън! Джонсън изостана 0-15. В следващото разигрване излезе на мрежата опита воле, но Григор върна топката. След смача на американеца обаче, той изравни -15- 15, успя и да поведе 30-15. Българинът обаче изравни с бекхенд воле и стигна до точка за пробив, която беше неутрализирана от опонента му. Димитров достигна до втори шанс за брейк, когато Джонсън пресили форхенда си и го прати в аут. В следващото разиграване американският тенисист игра слайс и после изравни с воле. Взе предимство, но не успя да осъществи сетбола. Джонсън стигна до още един мачбол след форхенд уинър. Този път реализира и следващият му съперник ще бъде Роджър Федерер

TennisKafe.com


Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH