Коментари на живо: Григор Димитров – Юичи Сугита 5-7 7-6(5) 6-4

Коментари на живо: Григор Димитров - Юичи Сугита 5-7 7-6(5) 6-4

Григор Димитров стартира участието си на турнира Rogers Cup в Торонто още в първия ден на надпреварата. Българинът излиза срещу японеца Юичи Сугита на Централния корт. Според жребия, Алберт Рамос трябваше да е негов противник, само че испанският левичар обяви, че се оттегля от Мастърса заради контузия.

Двамата за първи път се изправят помежду си. А опонентът на българина е с 67 места по-назад в световната ранглиста.

Мача може да гледате по Sport+ HD и на линковете на сайта TennisKafe.com

19:45 ч. – Евентуален следващ съперник на Димитров ще бъде Ник Кирьос

20:00 ч. – Григор е тотален фаворит на букмейкърите, като победата за него е оценявана с коефициент 1.20, докато ставката за успех на Сугита е 4.33.

Линк 1 I Линк 2 I Линк 3

Коментари:

0-1 – Пробив! Възможно най-лошото начало за българския тенисист. Григор имаше сериозни проблеми с вкарването на първия си сервис, а няколко грешки от форхенд доведоха до това, че изостана.

0-2 – За съжаление, японецът успя да затвърди брейка си. Той умело пласира ударите си от форхенд страната на своя опонент и това засега му носи успех. След неконтролиран ретур на Димитров, Сугита достигна до геймбол, който материализира с първия си ас в двубоя.

0-3 – Пробив! При преднина от 40-30 Григор сгреши едно стоп воле и се стигна до дюс. При следващото разиграване японецът дръпна спусъка от ретур и достигна до брейкбол. Опита същата тактика втори път, но прати топката далеч извън корта – 40-40. Димитров взе предимство в гейма, но го опропасти. Когато отново имаше геймбол на разположение, той допусна грешка за третия дюс от началото на частта. После Сугита достигна до нова точка за пробив, а след непредизвикана грешка на нашия, опонентът му дръпна сериозно в сета.

0-4 – Юичи Сугита е все по-близо да печеленето на сета. Истината е, че той не прави кой знае какво на корта, а по-скоро грешките на Григор правят така, че той да изостава толкова сериозно. Димитров все още не може да намери ритъма си и това личи изключително много.

1-4 – Най-накрая Григор зарадва малкото български фенове, които гледат двубоя от трибуните, и спечели за първи път подаването си в срещата.

1-5 – При изоставане от 0-30 нашият имаше 12 непредизвикани грешки на сметката си до този момент от мача. Той обаче успя да спечели следващите две точки и изравни, като за първи път затрудни японеца малко по-сериозно. При 40-40 Сугита излезе на мрежата и сгреши, но после успя да спаси точката за пробив с прекрасен форхенд уинър по диагонала. След това използва натрупаната инерция и взе подаването си.

2-5 – Димитров демонстрира няколко прекрасни отигравания, които напомниха за силните му години. Той не се колебаеше да бъде по агресивен на моменти, защото нямаше и какво да губи вече в сета.

3-5 – Пробив! Димитров най-накрая намери играта си. Той първо дръпна 30-0 след хубаво воле уинър, а после достигна до 3 брейкбола. Нашият можеше да стигне до най-отчайващия си момент в двубоя, когато Сугита спаси и трите точки за пробив, когато изостана 0-40. В крайна сметка обаче Григор не допусна да пропилее възможността да върне интригата и проби.

4-5 – Българинът показва характер и продължава да се бори. Когато нещата за него изглеждаха по отчайващ начин, той не се предаде. Представянето му на корта пък вече вдъхва оптимизъм и дава надежди на феновете му, че е способен да обърне развоя на събитията в сета.

5-5 – Пробив! Невероятен Григор дръпна 40-15, но после опропасти преднината си след няколко грешки. Стигна се до дюс, но там българският тенисист се мобилизира и успя да вземе своето. Играта, която показва, няма нищо общо с тази в началото на мача. А ако беше влязъл по-фокусирано в срещата, отдавна щеше да е спечелил първия сет.

5-6 – Пробив! Рибрейкът обаче е налице. Юичи Сугита  демонстрира здрави нерви. И ако преди този момент от мача той печелеше геймове благодарение на любезното съдействие и на нашия, сега японецът показа игра на високо ниво и хладнокръвие в най-нервните моменти.

5-7 – Сет за Юичи Сугита! Японецът поведе 40-30 след хубав сервис, при който Григор не успя да контролира ретура си. Сугита направи абсолютно същото още един път, за да си осигури преднина в мача.

0-1 – Пробив! Тотална доминация на Сугита, който започва след почивката по категоричен начин, пробивайки на нула.

1-1 – Пробив! Димитров достигна до брейкбол, след като прибегна до елегантен бекхенд слайс, а съперникът му излезе на мрежата, но сбърка. Нашият материализира точката си за пробив с хубав форхенд уинър по правата и показа, че все още се държи психически.

1-2 – Пробив! Изглежда, че развитието в сета просто не може да бъде предугадено. И двамата тенисисти редуват много добри отигравания с фрапантни грешки. Григор показва и първи признаци на изнервяне.

1-3 – Сугита изостана 0-30, но успя да обърне гейма, когато при 30-30 поредната непредизвикана грешка на Димитров му осигури геймбол. Японският тенисист не сбърка и затвърди брейка си, печелейки първото си подаване през втория сет.

2-3 – Нашият поведе 40-15, записвайки третия си ас от началото на мача. Пропиля първия геймбол след довойна грешка, но после вкара хубав първи сервис, на който опонентът му нямаше отговор от ретур.

3-3 – Пробив! Нивото в играта на Юичи Сугита драстично падна, той започна да се движи по-малко по корта, от което се възползва Григор.

4-3 – Обрат за българина, който записа бърз сервис гейм на нула на сметката си. Нещо, което е изключителна рядкост в мача.

4-4 – След разиграване, включващо 21 удара, Юичи Сугита поведе 40-30, а после грешка на Григор му даде гейма. Българинът все още не смее да натисне малко повече форхенда си и това помага на съперника му.

5-4 – Гейм за Григор Димитров, който бе спечелен с много усилия. Двамата тенисисти продължиха да грешат, а на помощ на българина се притече сервиса му, когато при преднина от 40-30 той записа ас. Сугита ще сервира за оставане в сета.

5-5 – Японецът оцелява и запазва шансовете си да реши по-бързо мача. Той достигна до геймбол, изигравайки елегантно на мрежата една топка, когато Димитров бе в дъното на корта, а после го осъществи.

6-5 – Нашият продължава да се бори и въпреки че играта му не спори, успява с някои моментни проблясъци да бъде успешен.

6-6 – Японецът спаси сетбола, до който опонентът му стигна. После взе предимство и подаването си, вкарвайки сета в тайбрек, след като Димитров в два поредни пъти прати форхенда си далеч в аут.

7-6(5) – Сет за Григор Димитров! Юичи Сугита материализира два минибрейка и поведе 4-1 в тайбрека. При изоставане от 2-4 нашият направи поредна грешка от форхенд, пращайки удара си в аут – 2-5, но после направи страхотен бекхенд уинър по правата за 3-5. Стана 4-5, когато българинът записа най-хубавата си точка в мача с уникален лоб. Обърна и развоя и спечели сета, когато при 6-5 излезе премерено на мрежата и с прекрасно стоп воле остави опонента си в мат.

0-1 – Не изглежда японецът да е повлиян по някакъв начин от развоя на събитията в двубоя и записа бърз сервис гейм.

1-1 – По същия начин му отговори и Григор Димитров, който постепенно започна да има ритъм в играта си.

1-2 – Мачът започва да придобива съвсем различен облик и за първи път тенисистът, който вкарва топката в игра, успява лесно да печели подаването си. Японецът печели втори пореден срвис гейм, затваряйки частта на нула.

2-2 – И двамата тенисисти спряха да се съпротивляват от ретур и в момента изчакват удобен момент да атакуват.

3-2 – Пробив! Юичи Сугита изостана 0-30 и започна да се усеща напрежение в играта му. Той все пак намали на 30-30, но при 40-40 реши да рискува и намери мрежата, за да даде брейкбол на съперника си.  Японският тенисист направи двойна грешка и така осигури брейк на Димитров, както и решително предимство в сет, което в крайна сметка може да му доведе и трудно постигната победа.

4-2 – Нашият поведе 40-0, когато Сугита реши, че е настъпил моментът да  дръпне спусъка от ретур, но прати форхенда си далеч в аут. Японецът спаси първата точка за пробив с прекрасен минаващ удар, но Димитров не му даде никакви шансове и затвърди брейка си с мощен ас.

4-3 – Абсолютен подарък за Юичи Сугита  от страна на нашия. Българинът пропиля отлична възможност да достигне до брейкбол при 40-40, когато направи непростима грешка от ретур. Очевидно за всички е, че батериите на японският тенисист са свършили, той се придвижва бавно по корта и греши елементарни отигравания. След грешка на Григор опонентът му намали.

5-3 – Димитров поведе 40-0, когато излезе на мрежата и записа хубаво воле уинър. В следващото разиграване нашият игра бекхенд слайс, на който опонентът му отговори с анемичен удар в мрежата.

5-4 – Още един бърз сервис гейм за Юичи Сугита, който не даде точка на съперника си. Българският тенисист ще сервира за мача.

6-4 – Мач за Григор Димитров! Българинът намери начин да спечели мача. Много му помогна и фактът, че в последния сет японецът започна да прави много грешки и си личеше, че няма сили. Все пак не може да се отрече, че нашият показа характер, защото така и не успя да намери играта си, но не се и предаде, когато ситуацията изглеждаше отчайващ за него.

TennisKafe.com


Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH