Коментари на живо: Григор Димитров – Юичи Сугита 5-7 7-6(5) 6-4

Коментари на живо: Григор Димитров - Юичи Сугита 5-7 7-6(5) 6-4

Григор Димитров стартира участието си на турнира Rogers Cup в Торонто още в първия ден на надпреварата. Българинът излиза срещу японеца Юичи Сугита на Централния корт. Според жребия, Алберт Рамос трябваше да е негов противник, само че испанският левичар обяви, че се оттегля от Мастърса заради контузия.

Двамата за първи път се изправят помежду си. А опонентът на българина е с 67 места по-назад в световната ранглиста.

Мача може да гледате по Sport+ HD и на линковете на сайта TennisKafe.com

19:45 ч. – Евентуален следващ съперник на Димитров ще бъде Ник Кирьос

20:00 ч. – Григор е тотален фаворит на букмейкърите, като победата за него е оценявана с коефициент 1.20, докато ставката за успех на Сугита е 4.33.

Линк 1 I Линк 2 I Линк 3

Коментари:

0-1 – Пробив! Възможно най-лошото начало за българския тенисист. Григор имаше сериозни проблеми с вкарването на първия си сервис, а няколко грешки от форхенд доведоха до това, че изостана.

0-2 – За съжаление, японецът успя да затвърди брейка си. Той умело пласира ударите си от форхенд страната на своя опонент и това засега му носи успех. След неконтролиран ретур на Димитров, Сугита достигна до геймбол, който материализира с първия си ас в двубоя.

0-3 – Пробив! При преднина от 40-30 Григор сгреши едно стоп воле и се стигна до дюс. При следващото разиграване японецът дръпна спусъка от ретур и достигна до брейкбол. Опита същата тактика втори път, но прати топката далеч извън корта – 40-40. Димитров взе предимство в гейма, но го опропасти. Когато отново имаше геймбол на разположение, той допусна грешка за третия дюс от началото на частта. После Сугита достигна до нова точка за пробив, а след непредизвикана грешка на нашия, опонентът му дръпна сериозно в сета.

0-4 – Юичи Сугита е все по-близо да печеленето на сета. Истината е, че той не прави кой знае какво на корта, а по-скоро грешките на Григор правят така, че той да изостава толкова сериозно. Димитров все още не може да намери ритъма си и това личи изключително много.

1-4 – Най-накрая Григор зарадва малкото български фенове, които гледат двубоя от трибуните, и спечели за първи път подаването си в срещата.

1-5 – При изоставане от 0-30 нашият имаше 12 непредизвикани грешки на сметката си до този момент от мача. Той обаче успя да спечели следващите две точки и изравни, като за първи път затрудни японеца малко по-сериозно. При 40-40 Сугита излезе на мрежата и сгреши, но после успя да спаси точката за пробив с прекрасен форхенд уинър по диагонала. След това използва натрупаната инерция и взе подаването си.

2-5 – Димитров демонстрира няколко прекрасни отигравания, които напомниха за силните му години. Той не се колебаеше да бъде по агресивен на моменти, защото нямаше и какво да губи вече в сета.

3-5 – Пробив! Димитров най-накрая намери играта си. Той първо дръпна 30-0 след хубаво воле уинър, а после достигна до 3 брейкбола. Нашият можеше да стигне до най-отчайващия си момент в двубоя, когато Сугита спаси и трите точки за пробив, когато изостана 0-40. В крайна сметка обаче Григор не допусна да пропилее възможността да върне интригата и проби.

4-5 – Българинът показва характер и продължава да се бори. Когато нещата за него изглеждаха по отчайващ начин, той не се предаде. Представянето му на корта пък вече вдъхва оптимизъм и дава надежди на феновете му, че е способен да обърне развоя на събитията в сета.

5-5 – Пробив! Невероятен Григор дръпна 40-15, но после опропасти преднината си след няколко грешки. Стигна се до дюс, но там българският тенисист се мобилизира и успя да вземе своето. Играта, която показва, няма нищо общо с тази в началото на мача. А ако беше влязъл по-фокусирано в срещата, отдавна щеше да е спечелил първия сет.

5-6 – Пробив! Рибрейкът обаче е налице. Юичи Сугита  демонстрира здрави нерви. И ако преди този момент от мача той печелеше геймове благодарение на любезното съдействие и на нашия, сега японецът показа игра на високо ниво и хладнокръвие в най-нервните моменти.

5-7 – Сет за Юичи Сугита! Японецът поведе 40-30 след хубав сервис, при който Григор не успя да контролира ретура си. Сугита направи абсолютно същото още един път, за да си осигури преднина в мача.

0-1 – Пробив! Тотална доминация на Сугита, който започва след почивката по категоричен начин, пробивайки на нула.

1-1 – Пробив! Димитров достигна до брейкбол, след като прибегна до елегантен бекхенд слайс, а съперникът му излезе на мрежата, но сбърка. Нашият материализира точката си за пробив с хубав форхенд уинър по правата и показа, че все още се държи психически.

1-2 – Пробив! Изглежда, че развитието в сета просто не може да бъде предугадено. И двамата тенисисти редуват много добри отигравания с фрапантни грешки. Григор показва и първи признаци на изнервяне.

1-3 – Сугита изостана 0-30, но успя да обърне гейма, когато при 30-30 поредната непредизвикана грешка на Димитров му осигури геймбол. Японският тенисист не сбърка и затвърди брейка си, печелейки първото си подаване през втория сет.

2-3 – Нашият поведе 40-15, записвайки третия си ас от началото на мача. Пропиля първия геймбол след довойна грешка, но после вкара хубав първи сервис, на който опонентът му нямаше отговор от ретур.

3-3 – Пробив! Нивото в играта на Юичи Сугита драстично падна, той започна да се движи по-малко по корта, от което се възползва Григор.

4-3 – Обрат за българина, който записа бърз сервис гейм на нула на сметката си. Нещо, което е изключителна рядкост в мача.

4-4 – След разиграване, включващо 21 удара, Юичи Сугита поведе 40-30, а после грешка на Григор му даде гейма. Българинът все още не смее да натисне малко повече форхенда си и това помага на съперника му.

5-4 – Гейм за Григор Димитров, който бе спечелен с много усилия. Двамата тенисисти продължиха да грешат, а на помощ на българина се притече сервиса му, когато при преднина от 40-30 той записа ас. Сугита ще сервира за оставане в сета.

5-5 – Японецът оцелява и запазва шансовете си да реши по-бързо мача. Той достигна до геймбол, изигравайки елегантно на мрежата една топка, когато Димитров бе в дъното на корта, а после го осъществи.

6-5 – Нашият продължава да се бори и въпреки че играта му не спори, успява с някои моментни проблясъци да бъде успешен.

6-6 – Японецът спаси сетбола, до който опонентът му стигна. После взе предимство и подаването си, вкарвайки сета в тайбрек, след като Димитров в два поредни пъти прати форхенда си далеч в аут.

7-6(5) – Сет за Григор Димитров! Юичи Сугита материализира два минибрейка и поведе 4-1 в тайбрека. При изоставане от 2-4 нашият направи поредна грешка от форхенд, пращайки удара си в аут – 2-5, но после направи страхотен бекхенд уинър по правата за 3-5. Стана 4-5, когато българинът записа най-хубавата си точка в мача с уникален лоб. Обърна и развоя и спечели сета, когато при 6-5 излезе премерено на мрежата и с прекрасно стоп воле остави опонента си в мат.

0-1 – Не изглежда японецът да е повлиян по някакъв начин от развоя на събитията в двубоя и записа бърз сервис гейм.

1-1 – По същия начин му отговори и Григор Димитров, който постепенно започна да има ритъм в играта си.

1-2 – Мачът започва да придобива съвсем различен облик и за първи път тенисистът, който вкарва топката в игра, успява лесно да печели подаването си. Японецът печели втори пореден срвис гейм, затваряйки частта на нула.

2-2 – И двамата тенисисти спряха да се съпротивляват от ретур и в момента изчакват удобен момент да атакуват.

3-2 – Пробив! Юичи Сугита изостана 0-30 и започна да се усеща напрежение в играта му. Той все пак намали на 30-30, но при 40-40 реши да рискува и намери мрежата, за да даде брейкбол на съперника си.  Японският тенисист направи двойна грешка и така осигури брейк на Димитров, както и решително предимство в сет, което в крайна сметка може да му доведе и трудно постигната победа.

4-2 – Нашият поведе 40-0, когато Сугита реши, че е настъпил моментът да  дръпне спусъка от ретур, но прати форхенда си далеч в аут. Японецът спаси първата точка за пробив с прекрасен минаващ удар, но Димитров не му даде никакви шансове и затвърди брейка си с мощен ас.

4-3 – Абсолютен подарък за Юичи Сугита  от страна на нашия. Българинът пропиля отлична възможност да достигне до брейкбол при 40-40, когато направи непростима грешка от ретур. Очевидно за всички е, че батериите на японският тенисист са свършили, той се придвижва бавно по корта и греши елементарни отигравания. След грешка на Григор опонентът му намали.

5-3 – Димитров поведе 40-0, когато излезе на мрежата и записа хубаво воле уинър. В следващото разиграване нашият игра бекхенд слайс, на който опонентът му отговори с анемичен удар в мрежата.

5-4 – Още един бърз сервис гейм за Юичи Сугита, който не даде точка на съперника си. Българският тенисист ще сервира за мача.

6-4 – Мач за Григор Димитров! Българинът намери начин да спечели мача. Много му помогна и фактът, че в последния сет японецът започна да прави много грешки и си личеше, че няма сили. Все пак не може да се отрече, че нашият показа характер, защото така и не успя да намери играта си, но не се и предаде, когато ситуацията изглеждаше отчайващ за него.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH