Гледайте на живо: Григор Димитров – Жил Мюлер 7-6(9) 4-6 4-6

Гледайте на живо: Григор Димитров – Жил Мюлер 7-6(9) 4-6 4-6

Григор Димитров стартира участието си на Swiss Indoors Basel срещу Жил Мюлер. Мачът на първата ни ракета е втори по програма на централния корт и е предвиден да започне не преди 16:00 часа българско време.

Двамата досега са си разменили по две победи в общия им баланс, а за последно се срещнаха тази година на полуфиналите в Сидни, когато българинът победи с 6-2 7-6(4).

Букмейкърите дават предимство на Григор с коефициент 1.40 срещу 2.75 за неговия опонент.

Срещата ще може да гледате по Sport+ или чрез линковете на TennisKafe

Линк 1 I Линк 2 I Линк 3

Коментари на живо:

1-0 – Убедително начало на Григор, който даде само точка на Мюлер.

1-1 – Григор взе първата точка, но последва силен сервис. Мюлер направи двойна грешка, а после още една, за да подари две шанса за ранен пробив на българина. Димитров обаче направи две грешки от бекхенд. Нашият достигна и до трети шанс, но атаката на Мюлер на мрежата беше успешна. След още няколко равенства удържа гейма си след 8 минути битка.

2-1 – Димитров поведе с 30-0, след което Мюлер го затрудни с добър ретур и спечели първата си точка в гейма. Григор достигна до два геймбола и приключи подававането си с ас.

2-2 – Продължава Мюлер да търси бекхенда на Григор от сервис, за да си отваря корта, но при изоставане от 0-15 българинът реагира отлично и бе много близо до това да пласира пасинг шот. Мюлер обаче довърши започнатото по категоричен начин, затваряйки частта на 15.

3-2 – Асовете на сметката на българина станаха 4 и той дръпна 40-15 на свое подаване. В следващото разиграване атакува мрежата, а Мюлер се пробва да пласира лоб, българинът игра смач, но не намери очертанията на корта. После обаче отново излезе напред в резултата, материализирайки втория геймбол, който имаше на сметката си.

3-3 – Съперникът на Димитров вече определено го тормози с началния си удар и изгражда прекрасни атаки. Волетата му също са безупречни и така записа най-добрия си сервис гейм от началото на сблъсъка.

4-3 – Клинични са срвисите на Григор Димитров, когато успява да подаде от първи път. Нашият също записва сервис гейм на нула почти без да влиза в разиграване в частта.

4-4 – Стигна до 15-15 Димитров след поредица от дълбоки удари, след които игра подсечен бекхенд, който свари Мюлер неподготвен. Вижда се вече, че българинът почва да намира лекарство срещу сервисите на Мюлер и стигна до 30-30, но тогава опонентът му регистрира първите си два аса.

5-4 – Григор изглежда спокоен и даже на втори сервис максимално затруднява съперника. Българинът поведе 40-0, а в следващото разиграване излезе на мрежата и игра воле, след което Мюлер сбърка.

5-5 – Много разнообразни са началните подавания на Мюлер и напълно непредсказуеми.Левичарят дръпна 40-15 и сервираше за гейма. Въпреки че му се наложи да играе на втори сервис, той пласира удара си в тялото на Григор. Нашият реагира, но после опита форхенд слайс, който намери мрежата.

6-5 – Нашият продължава да „разстрелва“ съперника от сервис и регистрира трети пореден сервис гейм на нула. Мюлер ще сервира за оставане в сета.

6-6 – Дойде ред и на една от най-красивите точки в мача, когато при 0-30 българинът пласира страховит пасинг шот, който респектира Мюлер. Левичарят допусна двойна грешка след това, после прати топка в аут, осигуряваща сетбол на Григор. Съперникът на първата ни ракета игра на втори сервис, но непредизвикана грешка от негова страна означаваше дюс. Жил обаче пак допусна двойна грешка и даде нов шанс на Григор, но неутрализира опасността – 40-40. За трети пореден път левичарят игра на втори сервис, но ретурът на Димитров отиде в аут, а при следващото разиграване Димитров намери мрежата – тайбрек.

7-6(9) – Сет за Григор Димитров!  Българинът поведе 1-0 с ас, а после отличен минаващ удар от бекхенд му донесе минибрейк. При 2-1 Григор намери топката с рамката и тя отиде далеч в аут, което върна равенството. При 3-2 пък безпощаден бекхенд ретур уинър донесе нов минибрейк на нашия, след който Мюлер намали на 3-4 след смач. След архитектурен форхенд по обратния диагонал българинът дръпна 5-3, а после без да влиза в разиграване се добра до три поредни сетбола – 6-3. Жил демонстрира хладнокръвие и намали пасива на 4-6, но последната дума бе на първата ни ракета. Първата двойна грешка на нашия дойде обаче в най-неудобния момент – 6-6. За първи път представителят на Люксембург излезе напред в резултата, залагайки отново на отличен сервиз и дръпна 8-7. След близо 12 минути се стигна до 9-9 и нова смяна на полетата. Нашият отново си осигури точки за спечелването на сета, повеждайки 10-9 и най-накрая стори необходимото.

1-0 – Пробив! До два брейкбола стигна българинът още в началото. Първата бе спасена след директна точка от страна на Мюлер – 30-40. Но в следващото разиграване играчът от Люксембург изкара форхенд в аут.

2-0 – Димитров показа отлично предвижване по корта и поведе 40-15 след форхенд воле уинър. Допусна грешка после, след като опита сечен бекхенд, но имаше още един геймбол на сметката си, от който се възползва, принуждавайки Мюлер да сгреши от дъното на корта.

2-1 – Отново Жил намери началния си удар и безпроблемно поведе 40-0, а после пласира мощен ас, за да спечели първия си гейм през втория сет.

3-1 – Прави впечатления безапелационната игра на Григор Димитров, когато излиза на мрежата. От началото на мача  той е почти безгрешен в преценката си кога да навлиза дълбоко в корта. Първата ни ракета поведе 40-15 и игра на втори сервис, което накара опонентът му да дръпне спусъка от ретур, но форхендът му на намери очертанията на корта.

3-2 – Жил Мюлер започва да дава признаци на колебание, а когато опитва да играе сервис воле, вече не изненадва Григор. Все пак тенисистът от Люксембург дръпна 40-30 без да изглежда достатъчно убедителен. В критичния момент обаче притисна нашия и го принуди да премине в глуха защита, което му помогна да материализира геймбола си.

3-3 – Пробив! Опита Мюлер при 15-15 да разходи Димитров след остър ретур, но не реагира адекватно на бекхенд по диагонала от дъното на корта от страна на нашия. После левичарят пак се добра до равенство 30-30 след хубав лоб, след което постави българина пред първо голямо изпитание – 30-40. Григор игра на втори сервис, но успя да спаси опасността – дюс. Следващата точка бе за Жил и той отново имаше възможност да върне брейка, а форхенд в аут на нашия означаваше равенство.

3-4 – Повежда Мюлер след бърз сервис гейм на нула.

4-4 – Личи, че психологическото предимство вече е на страната на Мюлер. Григор поведе 40-0, а две поредни непредизвикани грешки намалиха пасив на левичаря. В най-важния момент обаче ролята си изигра сервисът на нашия, който материализира геймбола си с директна точка.

4-5 – В два поредни случая Димитров тръгна да защитава бекхенд страната си предварително и Мюлер записваше асове. Накрая тенисистът от Люкмсебург взе подаването си без да дава точка на съперника.

4-6 – Пробив! Сет за Жил Мюлер! Натупа инерция Жил Мюлер, добра се до точки за пробив, а обратът бе факт, след като при изоставане от 15-40 Димитров остави една топка, която всъщност бе точно на основната линия.

0-1 – Експресно начало за Жил Мюлер, който записва трети пореден сервис гейм на нула.

1-1 – Българинът има проблем с вкарването на първи сервис, но опонентът му не се възползва от това. Григор поведе 40-0, а после принуди съперника да сгреши от ретур.

1-2 – Засега нашият няма отговор на първото подаване на опонента. Мюлер изгражда отлични атаки и регистрира четвърти пореден сервис гейм на нула.

2-2 – Наруши се ритъмът в играта на Димитров, но и опонентът му показа, че може да греши. Първият сервис на българина обаче тотално го напусна, а напрежението в играта му се видя, когато при 40-30 не успя да уцели топката – дюс. Накрая обаче спечели гейма си и изравни.

2-3 – Няма спирка Жил Мюлер и за пети пореден път взима подаването си без да дава точка на съперника. Задачата на Григор Димитров започва да става все по-сложна.

3-3 – Сякаш и двамата тенисисти са се запътили към тайбрека. Мюлер е категоричен от сервис, но не изглежда да влага кой знае какво усилие при посрещане. Димитров започва отново да намира играта си и изходът изглежда непредсказуем.

3-4 – Спира респектиращата серия на Жил Мюлер, който изостана 0-30 на свое подаване, а архитектурен пасинг шот на Димитров матира съперника и донесе три точки за пробив. Първата бе спасена с директна точка от сервис, а после ретурът на българина отиде в мрежата – 40-30. Накрая сервис в тялото донесе дюс за Жил Мюлер, който продължи да се разпорежда от сервис и взе предимство и ргистрира пета поредна точка, за да поведе.

4-4 – Прекрасна точка записа Жил Мюлер, който при 15-15 намери начин да пласира минаващ удар, въпреки че привидно нашият бе покрил корта перфектно при излизането си на мрежата. Ас помогна на Димитров да върне равенството, след което напият поведе, но пореден минаващ удар от стана на левичаря означаваше дюс. Два великолепни начални удара на българина му донесоха равенството.

4-5 – Сервис гейм на нула за Мюлер.

4-6 – Пробив! Сет за Жил Мюлчер! Тенисистът от Люксембург поведе с прецизен форхенд уинър, а Григор потърси печеливш удар в следващата точка, но сгреши – 0-30. При 15-30 нашият се пропука в първото по-дълго разиграване в гейма, след като бекхендът му намери мрежата. Първата опасност бе неутрализирана след рискован втори сервис, но форхенд в аут на Димитров донесе обрат за Мюлер.

TennisKafe.com


Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH