Майк Брайън „застреля“ съдията на линията и получи голяма глоба

 от  

Глобите на тазгодишния US Open вече са нещо обичайно, а поредната получи Майк Брайън. Легендарният състезател на двойки бе наказан с 10,000 долара за жест, който направи по посока на един от съдиите на линията в мача между него и брат му Боб срещу Федерико Делбонис и Роберто Карбайес Баена. Той насочи ракетата си като оръжие срещу рефера и имитира стрелба, което му донесе голямата санкция.

Брайън успешно оспорва едно решение на лайнсмена и след като това показа и системата „ястребово око“, 41-годишният тенисист извърши действието, което според него е било закачливо. Заради него той получи наказание за неспортсменско поведение от съдията на стола Мариана Алвеш.

Организаторите на надпреварата разгледаха жеста на Майк Брайън в контекста на последните събития в Тексас, след които седем души загинаха при стрелба в западната част на щата, а това накара властите да обновят законите за притежанието на оръжия, пише CNN.

Самият тенисист осъзна този факт и се извини: „Спечелихме точката и жестът имаше за цел да бъде закачлив“, каза Брайън пред „The New York Times“. „Но предвид последните новини и политическия климат, разбирам защо постъпката ми може да бъде разглеждана като безчувствена. Обещавам, че никога повече няма да направя нещо такова“.
В крайна сметка двубоят бе спечелен от шесткратния шампион при тандемите на US Open и близнакът му, който е петкратен носител на трофея. Двамата постигнаха обрат, който ги изпрати в трети кръг.

Иначе най-голямата глоба до момента през турнира е за Карла Суарес Наваро. Тя ще загуби 40 хиляди долара заради отказването си в първи кръг на US Open срещу Тимеа Бабош, съобщи Reuters. По този начин испанката е нарушила правило, въведено в турнирите от Големия шлем през 2018 г., което наказва при оттегляне в тази фаза от надпреварата.

Целта му е да спрат случаите, в които контузени играчи излизат за мачовете си в първи кръг само за да вземат наградния фонд, който им се полага. В случая на Наваро това са 58 хиляди долара и тя нарушава правилата, въпреки че наистина страдаше от травма в долната част на гърба.

Три мача, четири глоби – това пък е равносметката за Данийл Медведев на US Open. Руският тенисист получи две глоби на обща стойност $9000 за действията си в последния си мач. Една от $5000 за неспортсменско поведение и една от $4000 за показан среден пръст.

В мач от първи кръг Медведев бе глобен $7500 за обиди, а във втори рунд получи глоба от $2500 за унищожаване на екипировка. Така той ще олекне с общо $19,000.

TennisKafe.com

 

 
 
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.