1090 дни след последния мач на клей: Роджър Федерер отново заблестя

1090 дни след последния мач на клей: Роджър Федерер отново заблестя

Mutua Madrid Open, втори кръг
Роджър Федерер – Ришар Гаске 6-2 6-3

Точно 1090 дни откакто изигра последния си мач на землени кортове, Роджър Федерер се завърна. Носителят на 20 титли в Големия шлем победи Ришар Гаске с 6-2 6-3 в мач от втори кръг на Мастърс турнира в Мадрид. Пред пълните трибуни на централния корт, швейцарецът се справи само за 52 минути игра.

Бившият №1 три пъти е ставал шампион в Caja Magica – 2006, 2009 и 2012 г., но през последните две години реши да пропусне сезона на клей. Федерер има 11 спечелени титли на клей, от които шест Мастърс надпревари и Ролан Гарос през 2009 г.

Френският тенисист изглеждаше малко бавничък в началото, въпреки че в срещата си от първи кръг, когато игра първия си мач от повече от 7 месеца, бе на добро ниво. Интересно обаче беше, че нито при начален удар, нито при бекхенд влагаше повече сила, а опонентът му извлече максимума и поведе с 3-0.

Съотношението на силите се запази, като в подаванията си швейцарецът доминираше от начален удар – 5-2. В осмия гейм при 30-30 Роджър стигна до брейкбол след изключителен дроп шот, а в следващото разиграване натисна съперника и взе точката – 6-2.

*Любопитно: на трибуните бяха Роналдо (Феномена) и Алваро Мората

Вижте още:

Организаторите в Рим се надяват Федерер да участва. Маестрото четири пъти е стигал финала в Рим, но нито един път не е печелил, като това е един от малкото трофеи, които никога не е вдигал. (прочетете целия материал ТУК)

Още:

В началото на втория сет Гаске постави няколко пъти съперника си в некомфортни позиции, особено с ефективни къси, но Федерер бързо се придвижваше и нямаше проблем да пласира агресивни удари, за да взима инициативата. Впоследствие сетът се разви много по-равностойно от първия, преди Роджър да пробие за 5-3, а после да довърши започнатото – 6-3.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH