ASICS GEL-KAYANO™ 30 – създадени, за да бъдат най-добрият съотборник в бягането

ASICS GEL-KAYANO™ 30 – създадени, за да бъдат най-добрият съотборник в бягането

Бягането е индивидуален спорт. Или поне така би трябвало да бъде?

Състезаваш се със себе си. Опитваш се да победиш собственото си време, да поставиш личен рекорд. Да преминеш границата на възможностите си. Да не се предадеш, когато тялото ти дава сигнали, че е на ръба.

Или просто да попаднеш „в зоната“ – там, където намираш личен покой и не мислиш за нищо друго. Чуваш само и единствено собствения си пулс, оставяйки ежедневието настрани.

Всеки бегач има собствен свят с мотиви, цели, и развитие, което носи удовлетворение.

Освен това бягането е трамплин към всеки друг спорт или активност. Изгражда издръжливост и ако го правите добре, може да скочите на произволен спорт с голямо предимство.

Ключовото понятие тук е „да бягаш добре“. Какво означава?

Технически движенията ти да не нарушават геометрията и композицията на тялото, да пренасяш правилно тежестта, да се движиш плавно и в добър ритъм, да дишаш дълбоко, да си концентриран.

Може би най-точната дефиниция в случая е да го правиш достатъчно дълго време, изпитвайки комфорт и стабилност в краката си.

Последното не просто звучи добре, а е заложено в концепцията на обувки за бягане, които се превръщат в легенда – GEL-KAYANO™ 30.

Защото, колкото и индивидуален спорт да изглежда, в бягането се нуждаете от един много важен съотборник – вашите обувки. В това направление GEL-KAYANO™ 30 разполага с най-удобните маратонки за бягане в категория „stability”.

Новият модел GEL-KAYANO™ 30 спокойно може да бъде наречен интелигентна обувка, която е възможно най-добрият съотборник. Тя разполага с няколко технологии, които едновременно продължават линията на модела, но и правят революция на пазара.

Системата 4D GUIDANCE SYSTEM™ работи с движението на тялото. Тя осигурява адаптивна стабилност и по-добра поддръжка, когато бегачите най-много се нуждаят от това. Първите три измерения – широчина, дължина и дълбочина, не са новост за маратонки от категорията „stability”. 

За първи път в конструирането на обувките се взима под внимание и четвъртото измерение – времето. То е новото уникално допълнение.

4D GUIDANCE SYSTEM™ позволява на ASICS да намали времето, прекарано в свръхпронация, като резултатът е по-добра поддръжка и по-голям комфорт при бягане.

Или казано по-друг начин: колкото по-дълго време бягате, толкова повече увеличавате шанса си, заради натрупването на умора, да нарушите техниката си, а тялото ви да опита да запази темпото, компрометирайки естественото придвижване. Това е така, защото сме устроени да постигаме даден резултат по възможно най-краткия път.

Тук се намесва технологията на GEL-KAYANO™ 30, благодарение на която колкото повече се нуждаете от допълнителна подкрепа, толкова повече я получавате. Което в никакъв случай, разбира се, не изключва личната отговорност на това да имате пълен фокус върху бягането и как го правите.

ASICS тества новия модел с много спортисти, но вместо да следи ъглите на тялото им по време на бягане в рамките на няколко метра, го прави в продължение на 10 км. Идеята е да се установят промените в композицията и как времето в свръхпронация да бъде намалено. Защото, макар и не толкова забележимо, биомеханиката на тялото се променя с трупането на километраж. А детайлите правят разликата.

GEL-KAYANO™ 30 също така разполага с новата технология PureGEL™, която преди това е представена в маратонките GEL-NIMBUS™ 25, осигурявайки на бегачите най-мекото приземяване до момента.

 PureGEL™ технологията е стратегически интегрирана в задната част на подметката, за да осигури по-добро поглъщане на удара и по-плавни преходи.

Добавянето на 20% повече от олекотената пяна FF BLAST™ PLUS ECO и увеличаването на височината на подметката с 4мм също допринасят за подобряване нивото на комфорт на GEL-KAYANO™ 30, в сравнение с предишните генерации на модела.

И така, GEL-KAYANO™ 30 става най-комфортната стабилна обувка. Проектирана така, че да може да бъде перфектна за възможно най-голям брой хора.

Не трябва да забравяме, че бягането е съставна част на почти всички други спортове и тренира най-важния мускул в човешкото тяло – сърцето. Което го прави жизненоважно както за спортистите, така и за „обикновените хора“. 

В забързаното си ежедневие сме забравили нещо, закодирано в природата ни от хиляди години, което е толкова естествено – да бягаме.

И може би се нуждаем от високотехнологичен „съотборник“, за да се върнем към корените си и просто да бъдем себе си.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH