2023 продължава да е прекрасна за Сабаленка: Първи финал в „тенис рая“

2023 продължава да е прекрасна за Сабаленка: Първи финал в „тенис рая“

Арина Сабаленка продължава да се наслаждава на превъзходната за нея 2023-а. След като в Мелбърн спечели първата си титла от Големия шлем, сега беларускинята ще играе за първи път финал на сингъл на WTA 1000 турнира в Индиън Уелс.

Тя достигна до мача за трофея в пустинята след категоричен успех с 6-2, 6-3 над Мария Сакари в първия полуфинал в „тенис рая“.

Увереността личеше във всяко едно изпълнение на Сабаленка, чиято мощна и агресивна игра доведе до сравнително лесен успех срещу финалистката от 2022-а.

В хода на мача Арина реализира 21 уинъра и 25 непредизвикани грешки, спрямо 9 печеливши удара и 15 грешки на гъркинята. Много по-често тя диктуваше темпото, като често експлоатираше и втория сервис на съперничката си. Това ѝ помогна да достигне до общо 5 пробива от 10 възможности, докато Сакари успя само на два пъти да вземе подаването на Сабаленка.

„Много съм доволна. Тя е страхотен тенисист. Знаех, че ще е тежко. Благодаря ви, че дойдохте и че направихте тази хубава атмосфера“ – каза Сабаленка в интервюто на корта, а на въпроса защо винаги е целела линиите, отговори: „Не търсех линиите. Всеки път, когато уцелвах линията, търсех средата на корта. Не съм толкова добра в тениса.“

„Този турнир е като турнир от Големия шлем. Много искам да спечеля титлата“ – допълни беларускинята, която очаква в мача за трофея победителката от двубоя между Ига Швьонтек и Елена Рибакина.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH